Kol Kola Nasıl Yazılır? Kol Kola Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Kol Kola Nasıl Yazılır Kol Kola Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 12:36

Bazı kelimeler iki farklı kelimeden oluşup tek bir anlama sahip olabiliyor. Bu tür kelimeler kimi durumlarda ayrı yazılırken kimi durumlarda ise bitişik yazılıyor. Bu durum kelimenin ve anlamının yapısına bağlı olarak değişebiliyor. Kol kola kelimesi sıkça kullanılan ve iki kelimeden oluşan bir kelime türüdür. Bu kelimenin nasıl yazıldığı da bu yüzden merak konusudur. Kol kola kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre kol kola kelimesinin doğru yazılışını sizin için detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Kol kola kelimesi yazımında hata yapılan bir kelimedir. Bu yüzden nasıl yazıldığını bilmek önemlidir. Kol kola kelimesi ayrı yazılmaktadır. Bitişik olarak yazıldığında yanlış yazılmış olur. Yani kolkola şeklinde yazımı yanlıştır. Doğru yazım şekli kol kola olmalıdır. 

 Kol Kola Nasıl Yazılır? 

 Kol Kola kelimesi yaygın bir kullanım alanına sahip olmanın yanı sıra aynı zamanda yazımında hata yapılma ihtimali yüksek olan bir kelime türüdür. Kol kola kelimesinin doğru yazılışı kol kola şeklindedir. Bu yazılışının dışında kalan biçimler tamamı ile yanlış kabul edilir. 

 Kol Kola Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazım Şekli 

 TDK'ye göre kol kola kelimesi kol kola şeklinde yazılır. Kolkola şeklindeki yazılışı ise yanlış yazılış olarak ifade edilir. Bu kelime ayrı yazılmaktadır. Birçok alanda bitişik yazılarak hata yapılmaktadır. Kelimenin TDK verilerine göre doğru yazım şekli kol kola olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!