Kızlar okusun diye Kilimanjaro’ya tırmanacak

Güncelleme Tarihi:

Kızlar okusun diye Kilimanjaro’ya tırmanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2023 07:00

Müge Naoko Gönül kız çocuklarının eğitimi için gözünü yükseklere dikti, Afrika kıtasında en yüksek zirve olan Kilimanjaro’ya tırmanmaya karar verdi. 31 ülke gezen Gönül, 5 bin 895 metredeki zirveye tırmanırken her adımını kız çocukları için atacak.

Haberin Devamı

BABASI Türk, annesi Japon olan 30 yaşındaki Müge Naoko Gönül okul öncesi dönemde bir süre Japonya’da yaşadı. İstanbul Japon Okulu ve Ataşehir İlkokulu’na bir arada giderek başlayan eğitim hayatını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olarak tamamladı. Müge Naoko, 2010 yılında üstün başarı bursiyeri olarak TEV’le tanıştı. Sonrasında da TEV’le teması hiç kesilmedi. Şu an bir finansal teknoloji şirketinde büyüme sorumlusu olarak görev yapan Müge Naoko Gönül, TEV bursiyerlerine mentorluk yaptı. Şimdi ise Kilimanjaro zirvesine yürüyüşünde her adımını kız çocuklarının eğitimi için atacak.

Kızlar okusun diye Kilimanjaro’ya tırmanacak

Haberin Devamı

TEV BAYRAĞINI ZİRVEYE DİKECEK

Müge Naoko Gönül zorlu tırmanış öncesi eğitim için çıkacağı yolculuğun kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyerek şunları anlattı: “Afrika’nın en yüksek noktası Kilimanjaro Dağı’nın zirvesine ulaşmak amacıyla çıktığım bu yolculuğun amacı kız öğrencilerin eğitimlerine destek olmak. Bu yolculukla, onlara imkân sağlandığında her türlü zorluğun altından kalkarak hayallerinin zirvelerine adım adım ulaşabileceklerini göstermek istiyorum. Ayrıca, zirveye TEV bayrağını taşıyarak ülkemizde eğitime erişimi olmayan kız çocuklarımız için bir farkındalık yaratmayı ve bu konuda hepimizin büyük küçük destek olabileceğimizi hatırlatmayı diliyorum. Eğer her şey yolunda gider ve ben tırmanışı başarabilirsem TEV bayrağını zirvede dalgalandırmayı çok istiyorum. Fiziksel olarak zirvede olduğumda manevi olarak da zirvede hissedeceğim, çünkü kız çocuklarının eğitimi için faydalı olmasını umduğum bir şey başarmış olacağım.”

Kızlar okusun diye Kilimanjaro’ya tırmanacak

ZORLU TIRMANIŞ 8 GÜN SÜRECEK

Genç dağcının tırmanışı tam 8 gün alacak: “13 Ocak’ta İstanbul’dan tek başıma yola çıkacağım ve önce Kenya sonrasında Tanzanya’ya uçacağım. Orada solo tırmanışçılara rehberlik eden Amerikalı bir gruba dahil olacağım ve 5 bin 895 metrelik Kilimanjaro Dağı’na tırmanış için yola çıkacağım. Onlar eşliğinde 8 günde tırmanışı tamamlamayı planlıyorum.”

Haberin Devamı

Kızlar okusun diye Kilimanjaro’ya tırmanacak

AFRİKA’NIN EN YÜKSEK DAĞI
Tanzanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Kilimanjaro, üzerindeki 5 bin 895 metrelik Kibo zirvesiyle, Afrika kıtasının en yüksek dağı. 1987 yılında, kendine özgü tabiatı, UNESCO tarafından Dünya Doğa Mirası olarak ilan edildi.

BAĞIŞ İÇİN
Bağışta bulunmak isteyenler için TEV bir bağış linki oluşturdu. Dileyen herkes bu link üzerinden az ya da çok fark etmeksizin bağışta bulunabiliyor. Bu bağışlar eğitimden mahrum kalan kız çocukları için harcanacak. Bağış yapmak isteyenler arama motoruna 'TEV Eğitimli Kızlar İçin Zirveye Burs Fonu' yazarak ilgili web sitesine ulaşabilir.

Haberin Devamı

 BAĞIŞTA BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!