Kılkuyruk Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Kılkuyruk Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kılkuyruk Ne Demek, Ne Anlama Gelir Kılkuyruk Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:18

Latince adı Antidae olan kılkuyruk, ördekgiller familyasında yer alan ve büyük çoğunluğu Kanada, Macaristan, Avusturya ve İsviçre'de yaşayan bir ördek türüdür. Bu hayvanlara kılkuyruk denmesinin nedeni, iri bir vücuda sahip olmalarına rağmen kuyruklarının kıl kadar ince olmasıdır. Ortalama yaşam süreleri 10 - 12 yıl arasında değişen kılkuyruklar, havalar soğuduğunda daha sıcak bölgelere göçerler. Kılkuyruk kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Kılkuyruk sözcüğü, doksanlı yılların başından itibaren, teklifsiz konuşmalarda ve eleştiri cümlelerinde kullanılmaya başlanmıştır.

  Kılkuyruk Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Kılkuyruk, hem karada hem de göllerde ve denizlerde yaşayan amfibi bir ördek türüdür. Son yıllarda av yasaklarına uyulmaması ve kuraklık gibi nedenlerden ötürü kılkuyruk popülasyonunda azalma olmuştur. Kılkuyruklar, tehlike anında uçabilir. Hem yüzüp hem de yürüyebildiği için avlanması en zor ördek türlerinden biridir. 

 Dünyada 5 milyona yakın kılkuyruk yaşamaktadır. Bunların 3 milyondan fazlası Avrupa kıtasında yaşamaktadır.

  Kılkuyruk Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Kılkuyruk kelimesinin ilk anlamı, giyim zevki olmayan, kılıksız ve rüküştür. Ördeklerin iri gövdesi ile ince kuyruğu birbirleriyle tamamen orantısız olduğu için, giysileri uyumsuz olan kişiler kılkuyruk olarak nitelendirilir.

Haberin Devamı

  Çok yavaş hareken eden, mıymıntı ve sünepe kişilere de kılkuyruk denir. Pısırık, miskin ve kıtipiyöz kelimeleri, kılkuyruk ile eş anlamlıdır.

  Örnek Cümleler 

 1- Bugün babamla birlikte kılkuyruklarla ilgili kısa bir belgesel izledim.

 (Gerçek Anlam) 

 2- Bunun gibi kılkuyruk bir insanla neden görüşüyorsun?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!