Kerpiç Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Kerpiç Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kerpiç Ne Demek, Ne Anlama Gelir Kerpiç Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:16

Saman ve balçık karışımına kısaca kerpiç denilmektedir. Bazı evlerde kullanılan bir yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu da tuğla olarak kullanılabildiği anlamına gelmektedir. Özellikle eski evlerin duvarlarının örülmesinde kerpiç tuğlalar kullanılmıştır. Bu tuğlalar güneş altında kuruduktan sonra kullanıma hazır olan kerpiç tuğlalardır. Uygun fiyatları ve kış mevsimi için ideal olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Kerpiç, özellikle köy evlerinin yapımında kullanılan bir yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Saman ve balçık karışımından elde edilmektedir. Kerpici diğer yapı malzemelerden ayıran özellik ise pişmemiş olmasıdır. Tuğla şeklini alabilmesi için kalıplara dökülüp güneş altında beklemesi gerekmektedir. Uygun fiyatlı olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. 

 Kerpiç Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Kerpiç, tuğla çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Saman ve balçık birleştiğinde kerpiç ortaya çıkmaktadır. Yapı malzemesi olarak kullanılan tuğlalardan biri de kerpiçtir ve köylerde kullanılan bir tuğladır. Duvar örülmesinde kullanılmaktadır. 

 Kerpiç Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Kerpiç kelimesi TDK sözlüğünde yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. TDK sözlüğünde saman ve balçıktan oluşan tuğla demektir. Buna göre kerpiç için hazırlanan tahta kalıplar bulunmaktadır. Bu kalıplar kerpiç tuğlaların şekil alması için kullanılmaktadır. Saman ve balçıktan hazırlanan kerpiç bu kalıplara dökülmektedir. Döküldükten sonra güneş alan bir ortama koyulmaktadır. Burada belli bir süre boyunca bekletilmektedir ve kuruması beklenmektedir. Böylece kerpiç tuğlalar meydana gelmektedir. Daha sonra evlerin duvarlarının örülmesi için kullanılmaya başlanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!