Kazakistan Resmi Dili Nedir? Kazakistan'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan Resmi Dili Nedir Kazakistanda Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:26

Kazakistan’da resmi dil olarak Kazakça ve Rusça kabul edilmiştir. Bu iki dil genellikle halk tarafından sıkça kullanılmaktadır. Rusçanın asıl ülke dili olan Kazakçaya göre daha az kullanıldığı görülmektedir. Kazakistan bölgesinde yaşamını sürdüren mensup insanların yüzdesel olarak %65 civarında kısmı, iletişim için Kazakçayı tercih etmektedirler. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kazakistan’da insanlar iletişim kurma noktasında daha çok, kolay olmasından ötürü Kazakçadan faydalanmaktadır. Kökenlerine ait bir dil olmasından ötürü bu seçenek onlara daha rahat imkânlar sunmaktadır. Bir diğer resmi dil olan Rusçayı da çoğu kişinin benimsediği görülmektedir. 

 Kazakistan Resmi Dili Nedir? 

 Kazakistan’da çoğunlukla Kazakçanın insanlar üzerinde hâkim olduğu görülmektedir. Bu resmi dilin yanı sıra ikinci resmi dil olarak, dünyada birçok yerde de kabul gören Rusça bulunmaktadır. Rusçadan genellikle biraz daha üst düzey amaçlar doğrultusunda yararlanılmaktadır. Özellikle birtakım ticari faaliyetlerde ve devlet yönetimine yönelik yakın temaslarda Rusça dilinden destek alınmaktadır. 

 Kazakistan'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Kazakistan ülkesinde daha başka diller de bulunmaktadır. Tacikçe, Tatarca, Türkçe, Almanca, Uygurca ve Ukraynaca dillerini de belirli bir oranda insanlar kullanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!