Kampüsün yeni sakinleri sincaplar ve papağanlar

Güncelleme Tarihi:

Kampüsün yeni sakinleri sincaplar ve papağanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 14:44

Anavatanı tropikal Asya ve Afrika olan ‘mülteci’ papağanlar, her yılın belli dönemlerinde gittikleri Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi’ne tamamen yerleşti. Geçen yıl kampüse bırakılan sincaplardan kaza geçirenlerse iyileştirilerek doğal ortamlarına döndü.

Haberin Devamı

Doğal Sit Alanı olarak tescil edilen Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi, renkli görüntülere sahne oluyor. Anavatanı tropikal Asya ve Afrika olan ‘mülteci’ papağanlar, her yılın belli dönemlerinde gittikleri Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi’ne tamamen yerleşti. Geçen yıl kampüse bırakılan sincaplardan kaza geçirenlerse iyileştirilerek doğal ortamlarına döndü. Papağanlar hava şartlarına göre kampüsteki ağaçların dallarında boy gösteriyor veya köklü ağaçlar üzerinde oluşturdukları yuvalara sığınıyor. Yetkililer, yerleşkenin doğal yapısı sayesinde papağanların burada beslenebildiğini ve kışı da ağaçlarda geçirebildiklerini belirtiyor.

SİNCAPLAR KOŞTURMACADA
Öte yandan geçen yıl kampüste doğal yaşama bırakılan sincaplar ise, sevdikleri meşe palamudu ağaçlarında dolaşıyorlar. Bazen saksağan gibi rakipleriyle de mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bu sırada çeşitli travmalar yaşayan sincaplar, acil koduyla Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi yaban hayatı biriminde tedavi ediliyor. Ardından yekleşkedeki doğal koşturmacayla baş başa bırakılıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!