Kalorifer Nasıl Yazılır? Kalorifer Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Kalorifer Nasıl Yazılır Kalorifer Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 12:28

Kalorifer kelimesi yazım yanlışının yüksek oranda yapıldığı bir kelime türüdür. Yazım yanlışları bir çok kelimede anlam bozulmalarına ya da anlam değişikliğine sebep olabiliyor. Bu yüzden kaliteli cümleler ve baskın diyaloglar için kelimelerin nasıl yazıldıklarını bilmek önemlidir. Kalorifer kelimesi yaygın olarak kullanılmaktadır. Kalorifer kelimesinin nasıl yazılacağını ve TDK'ye göre bu kelimenin en doğru yazım şeklini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kalorifer kelimesi sık sık kullanılan bir kelimedir. Bu yüzden doğru bir şekilde yazılmalıdır. Aksi durumlarda anlam bozulmaları ortaya çıkabilir. Olumsuz bir durum ile karşılaşmamak için kalorifer kelimesini kalorifer şeklinde yazmak gerekiyor. Doğru yazım şekli kalorifer olarak belirtiliyor. Bu şeklin dışındaki kullanımlar yanlış yazım olarak bildiriliyor. 

 Kalorifer Nasıl Yazılır? 

 Kalorifer kelimesinin doğru yazımı kalorifer olarak vurgulanıyor. Birçok alanda kalörüfer şeklinde yazılıyor. Fakat bu yanlış bir kullanımdır. Kalorifer kelimesi kalorifer şeklinde yazılmalıdır. Aksi durumlarda düşük kalitede cümleler kurmak olasıdır. Kalorifer kelimesi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu nedenle de birçok cümlede kullanılır. Dolayısı ile kalorifer kelimesinin doğru yazımı son derece önemli olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Kalorifer Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Kalorifer kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre kalorifer şeklinde yazılmaktadır. Kalörüfer şeklinde yanlış yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazım biçimi kalorifer şeklinde olmalıdır. Yazım hataları cümle kalitesini düşürdüğü için özellikle metin yazarları bu konuya büyük bir titizlik ile yaklaşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!