Jerusalem Nedir, Neresidir? Jerusalem Nasıl Okunur, Ne Anlama Gelir?

Güncelleme Tarihi:

Jerusalem Nedir, Neresidir Jerusalem Nasıl Okunur, Ne Anlama Gelir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 14:13

En çok merak edilen kelimeler içerisinde Jerusalem gelmektedir. Farklı yerlerde bu kelime ile karşılaşan kişiler bunun anlamını öğrenmeye çalışıyor. Peki Jerusalem nedir, neresidir? Jerusalem nasıl okunur, ne anlama gelir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber, taşıdığı anlam üzerinden jerusalem önemli bir yere sahiptir. Özellikle kutsal topraklara atıf etmesi ile beraber pek çok kişi tarafından bilinen bir kelime olarak öne çıkar. Bu doğrultuda belli bir bölgeyi anlatan sözcükler içerisinde yer alır. 

 Jerusalem Nedir? 

 Jerusalem Türkçe karşılığı olarak Kudüs anlamına gelmektedir. Özellikle iki farklı kelimenin bir araya gelmesi ile beraber oluşmuştur. Bu kelimeler içerisinde, ‘Uru’ ile ‘Shalem’ sözcükleri öne çıkıyor. Genel anlamda üzerinden isim olduğunu söylemek mümkün. Bu kelimelerin birleşimi üzerinden, ‘Shalem’in kurucusu’ biçiminde değerlendirilir. Aynı zamanda Endonezce üzerinden Türkçeye yerleşmiş haliyle öne çıktığını söylemek mümkün. Bu yönüyle Türkçe karşılığı üzerinden ise Kudüs şekilde ifade etmek mümkündür. 

Haberin Devamı

 Jerusalem Neresidir? 

 Jerusalem özellikle belli bir bölgeyi ifade etmesi ile beraber dünya çapında önemli bir sözcüktür. Bu doğrultuda jerusalem Kudüs işaret etmektedir. Yani Türkçe karşılığı ile beraber 3 din için kutsal olarak bilinen Kudüs topraklarını anlatmaktadır. Diğer bir deyişle Kudüs dünya çapında jerusalem olarak bilinir ve bu şekilde adlandırılır. Bu doğrultuda Hristiyanlık ve Müslümanlık ile Musevilik açısından Kudüs dünyanın en önemli toprakları içerisinde bulunur. Bununla birlikte aynı zamanda kutsal topraklara durakta bilindiğini söylemek mümkündür. Bu sebepten dolayı Kudüs ya da jerusalem her sene pek çok dindar tarafından ziyaret edilir.

  Jerusalem Nasıl Okunur? 

 Kudüs'ü anlatması ile beraber en merak edilen konular içerisinde jerusalem sözcüğünün nasıl okunduğu geliyor. Genel olarak aynı şekilde Türkçede yer alan sesli ve sessiz harf kapsamında okunduğunu ifade etmek mümkün. Aşağı yukarı aynı olması ile beraber Türkçe üzerinden şu şekilde bir yapı öne çıkar; 

 - ‘Cerusalem’

  Yukarıda öne çıkan okunması ile beraber jerusalem sözcüğü ifade edilmektedir. Özellikle kutsal toprakları anlatması ile beraber oldukça önemli bir sözcük olduğunu söylemek mümkün. Ancak Türkçe de ise diğer ülkelerde olduğu gibi jerusalem şeklinde dile getirilmez. Onun yerine Kudüs olarak bilinir ve bu şekilde adlandırılır. 

Haberin Devamı

 Jerusalem Ne Anlama Gelir? 

 Jerusalem Türkçe anlamı ile beraber Kudüs olarak ifade edilmektedir. İki değişik kelimenin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir sözcük olarak ön plana çıkar. Bu doğrultuda, ‘Uru’ ile ‘Shalem’ kelimelerin birleşimi olduğunu ifade etmek mümkün. Bu bileşim kapsamında Türkçe üzerinden bakıldığı zaman dizi, ‘Shalem’in yeri’ biçiminde bir karşılık sunuyor. Özel hikayesi ve dini açıdan yanı ile beraber dünya çapında Kutsal topraklar olarak ifade edilmektedir. Bu sebepten dolayı 3 değişik din için en önemli topraklar içerisinde yer aldığını ifade etmek gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!