İzlanda Resmi Dili Nedir? İzlanda'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

İzlanda Resmi Dili Nedir İzlandada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:05

İzlanda'nın resmi dili İzlandaca olarak kabul edilmektedir. İzlandaca Cermen dillerinden biri olmakla birlikte bu dile en yakın dil Faroe olmaktadır. Peki, İzlanda resmi dili nedir? İzlanda'da konuşulan diller nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

İzlanda'da resmi dil olarak İzlandaca kabul edilse de birçok farklı dil konuşulmaktadır. Eğitim düzeyi yüksek olan İzlanda'da 7-15 yaşları arasında eğitim zorunlu olduğundan, okuma yazma bilmeyen bulunmamaktadır. 

 İzlanda Resmi Dili Nedir? 

 İzlanda'nın resmi dili İskandinav dili olan İzlandaca olmaktadır. Zaman içinde çok az değişen bir dile sahip olan İzlandacada, ödünç kelimeler kullanılmamaktadır. Bunun yerine mevcut kelimeler kullanılarak yeni kelimeler oluşturulmaktadır. Sadece İzlanda'da kullanılan İzlandaca, son derece akıcı bir dil olarak bilinmektedir. 

 İzlanda'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 İzlanda'da resmi dilin dışında İngilizce, Danimarkaca, Almanca ve Fransızca yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. İzlandalıların çoğu İngilizce bildiğinden, yabancılar ile konuşurken daha çok İngilizce tercih edilmektedir. Okullarda İzlandacanın yanında Danimarkaca ve İngilizce eğitimi verilmektedir. Eğitim dilinin İngilizce ve Danimarkaca olmasından dolayı yurt dışından birçok öğrenci İzlanda'yı tercih etmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!