İşte Türk'lerin Kütüphanesi

Güncelleme Tarihi:

İşte Türklerin Kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 15:16

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, YDÜ Büyük Kütüphanesinin Türk Dünyası Merkez Kütüphanesi olarak kabul edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gökçekuş, yaptığı yazılı açıklamada, 11-14 Aralık 2007 tarihleri arasında YDÜ'de yapılan 7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu sonunda, mevcut altyapısının yeterliliği dikkate alınarak, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesinin Türk Dünyası Merkez Kütüphanesi olmasına karar verildiğini belirtti.

Gökçekuş, YDÜ Büyük Kütüphanesinin, bundan böyle Türk Dünyası Yayın ve Enformasyon Bürosu olarak da hizmet vereceğini bildirdi.
7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu Organizasyon Komitesi Üyesi de olan YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Foruma evsahipliği yapmaktan ve Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ile bu forumu düzenlemiş olmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade etti.
Forumun her açıdan çok başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Gökçekuş, forumun sonunda, mevcut altyapısının yeterliliği dikkate alınarak YDÜ Büyük Kütüphanesinin “Türk Dünyası Merkez Kütüphanesi” olarak kabul görmesinin haklı gururunu yaşadıklarının belirtti.
“YDÜ Büyük Kütüphanesi'nin bugüne değin gezip görenleri hep büyülediğini” dile getiren Gökçekuş, “24 saat kesintisiz hizmet veren kütüphaneden, bugün için günlük 6500-7000 kişinin yararlandığını” kaydetti.

Haberin Devamı

“YDÜ Büyük Kütüphaneye üye olan herkesin, 110 milyondan fazla tam metin makaleye ulaşılabilindiğini, 50 bini aşkın elektronik dergi yanında 600 adet de basılı dergiden yararlanıldığını” belirten Gökçekuş, “basılı koleksiyon sayısının şimdiden 500 bini aştığını, 5000'i aşkın çok zengin bir de DVD, CD koleksiyonu olduğunu” anlattı.

Prof. Dr. Gökçekuş, tüm bunlara ek olarak 3000'i aşkın nadir eserden oluşan bir de özel koleksiyon bulunduğu ayrıca, kütüphane bünyesinde görme özürlü vatandaşlara hizmet sunan zengin bir de kabartma kitap koleksiyonu olduğunu belirtti.
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, “İletişim ve bilgi çağının gereklerine uygun, başta kendi halkımız olmak üzere tüm dünya insanlarına hizmet vermeyi amaçlıyoruz” ifadesini kulladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!