İsrail bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

İsrail bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 17:41

Ortadoğu'da yer alan İsrail dünyanın en önemli ülkelerinden biridir. Aynı zamanda bayrağı belli bir renk ve sembol üzerinden temsil edilir. Peki, İsrail bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

İsrail bayrağı özellikle İsrail devletinin kuruluşundan 5 ay sonra kabul edilmiştir. Bu kabul durumu 28 Ekim 1948 tarihine dayanır. İçerisinde yer alan belli renkleri ve aynı zamanda Sembol üzerinden ifade edilir.

İSRAİL BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Her ülkenin bayrağının bir anlamı olması ile bu doğrultuda ishal bayramında belli bir anlamı yer alır. Bunlar içerisinde aydınlık, dürüstlük, barış ve masumiyet gibi ifadeler yer alır. Aynı zamanda içerisinde güven, sadakat, bilgelik ve benzeri gibi değişik anlamlarında olduğunu ifade etmek mümkün. Bunlar kuruluşu ile İsrail ülkesi için bayrak adına temsil edilmiş anlamlardır.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

Bir Ortadoğu ülkesi olarak öne çıkan İsrail için bayrak beyaz renk üzerine mavi renk ile bütünleşmiştir. Aynı zamanda bu Mavi gök mavisi olarak ifade edilir. Bayrağın alt ve üstünde yatay olarak iki çizgi halinde mavi renk bulunur. Bu rengin ortasında ise mavi bir Davut yıldızı yer alır. Bu şekilde sade bir görüntü ile İsrail ülkesini temsil eder.

İSRAİL BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMLARI

İsrail bayrağının üzerinde iki değişik renk yer alır. Bu renkler tüm bayrağı kapsayan beyaz ile üstüne yerleştirmiş mavi renkten oluşur. Bununla beraber bayrağın üzerindeki renklerin belli bir anlamları vardı. Tabii ayrı ayrı tek bir anlam üzerinden ifade edilmediğini söylemek gerekir. Çünkü bunlar içerisinde dürüstlük, Barış, aydınlık, sadakat, bilgelik ve masumiyet gibi daha pek çok anlam öne çıkar. Bütün bu erdemleri bir araya toplamış yapı ve anlam üzerinden kabul edilen bayraklar içerisinde gelir.

 

BAKMADAN GEÇME!