İspanyolca Renkler Ve Okunuşları Nelerdir? İspanyolca Renk İsimleri İle Yazılışları

Güncelleme Tarihi:

İspanyolca Renkler Ve Okunuşları Nelerdir İspanyolca Renk İsimleri İle Yazılışları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2021 23:47

İspanyolca renkler ve okunuşları, kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Renk, bir algılama biçimidir. Gözün retinasına farklı biçimlerde ulaşmasından meydana gelmektedir. Maddelere çarpan ışığın bir kısmının yansımayla açığa çıkıp bir kısmının kaybolmasıyla da renklerin tonları ortaya çıkmaktadır. Gerçekte renksiz olan cisimler ışığın gözün retinasında oluşturduğu yansıma sayesinde renkli görülmektedir. İspanyolca öğrenmek için renkler önemli bir başlangıç olabilir. İspanyolca renkler ve okunuşlarını tüm detayları ile sizin için derledik.

Haberin Devamı

 İspanyolca renkler de Türkçe de olduğu gibi tekil ve çoğul halde bulunduğu gibi dişil ve eril olarak da ayrılmaktadır. Dişil isimlerin ‘0’ ile eril isimlerin ise ‘a’ ile biten hali kullanılmaktadır. Bütün dillerde renkler benzer çağrışım yapmaktadır. Beğenilen ve yüksek tercih nedeni olan renkler farklılık göstermektedir. İspanyolca renklerin çağrışımlarına örnekler;

 Gris: rocas – plomo - plata, Gri: Kayalar - kurşun - gümüş, morado: uva- mor: üzüm, blanco: papel– azucer - leche, beyaz: kağıt - şeker - süt, mavi: okyanus - gökyüzü verilebilmektedir. 

 İspanyolca Renkler ve okunuşları Nelerdir? 

 İspanyolca renkler ve okunuşları sizin için birlikte sunulmaktadır. İspanyolca renk; Color olarak yazılır, kolor olarak okunur. Sırasıyla renkler, yazılışı ve okunuşlarını görüyorsunuz. 

Haberin Devamı

 Yazılış              Okunuş                      Türkçesi

 Color  kolor                           renk

 Blanco             Blanko Beyaz

 Rojo                Roho               Kırmızı

 Naranja           Naranha Turuncu

 Roza    Rosa               Pembe

 Amarillo          Amarilyo                     Sarı

 Marron           Marron Kahverengi

 Morado          morado           mor

 Voilata           biolata eflatun

 Azul                asul                mavi

 Azul morino Asul morino lacivert

 Beige              beihe bej

 Verde  berde                          yeşil

 Gris                 gris                              gri

 Negro              negro                          siyah

 Plata                plata                            gümüş 

 İspanyolca renkler, yazılış, okunuş ve Türkçe anlamlarına göre kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Global dünya vatandaşı olabilmenin en önemli etkenleri arasında bulunan dil farklılıkları yüzünden çoğu insan güçlük yaşamaktadır. Bu nedenle dünyanın bütün dilleri ve insanlarıyla iletişim kurabilmek için dillerini bilmek gerekmektedir. Renkler İspanyolca öğrenebilmenin yolunu açabilir, güvenli bir şekilde ve doğru kaynaklardan dil öğrenebilmenin önemi çok büyüktür. İspanyolca öğrenebilmek için de renklerden yardım alınabilmektedir. Renkler, ana ve ara renkler olarak da farklılık gösterebilmektedir. İspanyolca renklerin okunuşu - yazılışı ve Türkçe anlamı birlikte kolayca öğrenilmektedir. 

Haberin Devamı

 İspanyolca Renk İsimleri ve Yazılışları 

 İspanyolca renk isimleri ve yazılışları arasında en belirgin hal, isimlerin dişil ve eril halidir. Dişil isimler ‘o’ ile bitmektedir. Eril isimler ise ‘a’ ile bitmektedir. Örnekler;

 Dişil    Eril

 Rojo     Roja

 Amarillo Amarilla

 Blanco Blanka

 Negro Negra

 Morado          Morada 

 Bilimsel olarak kanıtlanmış bir algı biçimi olan renk, ışığın gözün retinasına ulaştıktan sonraki yansımasından oluşmaktadır. Renk algısı, tercihi ve kullanımı herkes için farklılık gösterebilmektedir. İspanyolca öğrenebilmenin kolay yolu renklerle başlamak ve kendine hedef belirlemek olabilir. Bu her gün 20 kelime, 3 renk öğreneceğim şeklinde kendine söz vermek olabileceği gibi farklı hedefler de olabilir. Kararlı olmak dil öğrenmenin en önemli adımı olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 İspanyolca Popüler Renkler Hangileridir? 

 İspanyolca popüler renkler olarak bilinen; kırmızı: rojo, mavi: azul, sarı: amarillo, turuncu: naranja, kahverengi: morron, mor: morado, siyah: negro ve beyaz: blanco’ dur. Kullanım amacı, yeri ve algılanış biçimiyle kişiler üzerinde renkler çok büyük önem taşımaktadır. Her yaştan insan için renkler öğrenim aşamasında yoğun olarak kullanılmaktadır. Hem görsel hem zihinsel olarak etkileyici renklerden hayatın her alanında faydalanılmaktadır. İspanyolca renkler, okunuşu, yazılışı ve Türkçe ifadesiyle bütün olarak kolayca öğrenilebilmektedir. Ancak akılda kalıcı olabilmesi için çeşitli teknik ve metotlar uygulanmaktadır. İspanyolca renkler, okunuşları ve yazılışları konusunda önemli bir kaynak olarak derlemiş bulunuyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!