İspanyolca İyi Geceler Ne Demek, Nasıl Denir Ve Yazılır? İspanyolca İyi Geceler Kelimesinin Okunuşu Nedir

Güncelleme Tarihi:

İspanyolca İyi Geceler Ne Demek, Nasıl Denir Ve Yazılır İspanyolca İyi Geceler Kelimesinin Okunuşu Nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2021 00:01

Günün bitmesi ile birlikte insanlar evine giderken 'iyi geceler' temennisinde bulunmaktadır. Günlük hayatımızda bu kelime çokça kullanılır. İspanyollar da 'iyi geceler' kelimesine karşılık gelen iyi dilek ve temenni sözcükleri kullanmaktadır. Peki İspanyolca 'iyi geceler' nasıl yazılır? 'İyi geceler' kelimesinin ifade şekli nasıldır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Gecenin başlaması ile birlikte insanlar ayrılırken 'iyi geceler' der. İspanyollar da aynı şekilde 'iyi geceler' der. Yazılışı ve söylenişi Türkçede olduğu gibi İspanyolca dilinde de aynıdır. 

 İspanyolca İyi Geceler Ne Demek, Nasıl Denir ve Yazılır? 

 İyi geceler, gecenin hayırlı geçmesi için söylenen bir sözdür. İspanyolca 'buenas noches' iyi geceler demektir. Buenas, İspanyolcada 'iyi' anlamına gelmektedir. Birçok kelimede tamlama olarak kullanılan bir kelimedir. Noches kelimesi de 'geceler' anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu iki kelime 'iyi geceler' anlamında kalıplaşmış bir kelimedir. 

 İspanyolca İyi Geceler Kelimesinin Okunuşu Nedir? 

 Buenas Noches, İspanyolcada 'iyi geceler' demektir. Bu kelime grubunun okunuşu ise 'buenas nochez' şeklindedir. Lehçe farklılığı bu kelimenin okunuşu değiştirebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!