İspanya bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

İspanya bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 17:32

Avrupa'nın en önemli ve en büyük ülkelerinden biri olarak İspanya öne çıkıyor. Hem ekonomisi hem de futbolu üzerinden dünya çapında ilgi gören bir ülkedir. Bununla beraber tarihini ve yapısını anlatan bir bayrağı bulunur. Peki, İspanya bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Her ülkenin olduğu gibi aynı zamanda İspanya'nın da belli bir anlama sahip olan bayrağı yer alır. Bu bayrak değişik renkleri ile aynı zamanda renk üzerindeki sembol üzerinden ifade edilir.

İSPANYA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

İspanya bayrağı iki farklı renkten oluşmuş ve bu renk üzerinde sembolü olan bir bayraktır. Bu bayrak özellikle İspanya Bağımsızlık Savaşı ile Kraliyet ailesini temsil eder. Zaten kraliyet ailesinin sembolünü taşıyan bir şekil bayrak üzerinde yer alır.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

İspanya bayrağında iki değişik renk ön plana çıkar. Bu renkler yatay olarak kırmızı ve sarı üzerinden ele alınır. Bayrağın alt ve üst bölümlerinde yatay şekilde ve eşit kalınlıkta kırmızı renk bulunur. Orta kısmı ise sarı ile aynı zamanda bu sarı renk üzerinde bir sembol üzerinden ele alınır. Kraliyet ailesinin Borbu’nun evinin sembolü olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda Nar sembolü yine Granada’yı anlatan bir ifade üzerinden bayrakta yer alır.

İSPANYA BAYRAĞI RENKLERİNİN ANLAMLARI

Yatay olarak bayrak üzerinde yer alan kırmızı ve sarı renkleri ile İspanya bayrağı oluşturulmuştur. Bu bayrak üzerinde özellikle Kraliyet ailesini temsil eden bir sembol vardır. Bununla beraber Grenada’yı temsil eden Sembol üzerinden ön plana çıkar. Bu durum hem kırmızı hem de sarı renkleri üzerinden ele alındığını ifade etmek gerekir. Aynı zamanda renkler İspanya'nın Kurtuluş Savaşı ile beraber mücadelesini ele alır.

 

BAKMADAN GEÇME!