İrlanda Resmi Dili Nedir? İrlanda'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

İrlanda Resmi Dili Nedir İrlandada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:59

İrlanda'da resmi dil olarak iki tane dil kabul edilmektedir. İrlanda Galcesi ve İngilizce resmi dil olmakla birlikte konuşma oranı olarak İngilizcenin daha fazla olduğu görülmektedir. Mecburi olarak tüm okulların eğitim dili İrlanda Galcesi olmaktadır. Peki, İrlanda resmi dili nedir? İrlanda'da konuşulan diller nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

İrlanda resmi dil İngilizce kabul edildiğinden, Amerikan aksanına yakın bir İngilizce konuşulmaktadır. Her ülkedeki gibi bazı bölgelerde farklı aksanlara rastlanılmaktadır. Bugün nostaljik bir dil olarak kalan Galce, birinci resmi dil olarak tanınmaktadır. 

 İrlanda Resmi Dili Nedir? 

 İrlanda anayasasında resmi dil İrlanda Galcesi ve İngilizce kabul görmektedir. Daha çok İngilizce konuşulmasına karşın bazı küçük yerleşim merkezlerinde ve resmi yazışmalarda İrlanda Galcesi kullanılmaktadır. Hint Avrupa dil ailesinden olan İrlanda Galcesi, sözlü geleneği en eski olan diller arasında yer almaktadır.

  İrlanda'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 İrlanda'da genel olarak İngilizce ve Galce konuşulmaktadır. İngilizce kullanımının yaygın olmasından dolayı her geçen gün Galce konuşan kişi sayısında azalma görülmektedir. İrlanda'da İngilizce konuşan kişilerin İngilizcesi oldukça anlaşılır ve temiz olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!