“İnsan yetiştirmede başarılı olsaydık, matematikte sonuncu olmazdık”

Güncelleme Tarihi:

“İnsan yetiştirmede başarılı olsaydık, matematikte sonuncu olmazdık”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 11:24

Edirne Valisi Hasan Duruer, Türkiye'nin insan yetiştirmedeki gayretlerinin yeterli olmadığını belirtti. Duruer, "Yeterli olsaydı şu an matematikte dünyanın sonuncu ülkelerinden birisi olmazdık" dedi.

Haberin Devamı

Hasan Duruer, Türkiye Özel Okullar Birliği’nce düzenlenen "Bu Çağın Öğretmeni ve Öğretmen İzlenimleri Paneli"nde yaptığı konuşmada, Edirne'nin köklü bir medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Edirne'de Osmanlı döneminden kalma 10'dan fazla okulun bulunduğunu aktaran Duruer, çağ açıp kapatan bir padişahın Edirne'de yetişmesinin kentin eğitime verdiği değerin göstergesi olduğunu söyledi. Duruer, eğitim alanında yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Öğretmenlerin, çağa ayak uydurup uyduramadığının tartışılması gerekir. Maalesef çocuklarımızın çok çok gerisinde olduğumuzu, anne baba olarak, öğretmen olarak, okul müdürleri, eğitimciler olarak geri kaldığımızı söylemek zorundayız. Eğri oturup, doğru konuşmak gerekiyor. Ciddi problemlerimiz, ciddi sıkıntılarımız var. İnsan yetiştirmedeki gayretlerimiz maalesef yeterli değil. Yeterli olsaydı şu an matematikte dünyanın sonuncu ülkelerinden biri olmazdık. Fende, buluşlarda, patent almada çok daha iyi durumda olabilirdik. Ancak maalesef ciddi problemlerimiz var. Öğretmenler de idareciler de geçerli okulları bitirdikten sonra her şey bitti sanıyor. Her şeyi bildiğimizi zannediyoruz. Kendimizi geliştirmek konusunda bir gayret göstermiyoruz. Bu da bizim ciddi zaaflarımızdan biri. Bu konuyu aşmak için de projeler uygulanıyor."

Haberin Devamı

"Öğrenciler tek taraflı eğitimden ve nasihatten hoşlanmıyor"

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da öğrencilerin tek taraflı eğitimden ve nasihatten hoşlanmadığını dile getirdi. Yeni neslin karşısında çok deneyimli bir öğretmen kadrosu olması gerektiğinin altını çizen Özcan, "Öğrenci artık edilgen değil. Paketlenmiş bilgi verilmiyor artık öğrenciye. Biz bu durumu önemli görüyoruz. Öğrencilerin eğitilmesi noktasında öncelikle bizim eğitilmemiz gerekiyor. Bizim önemli liderlere ihtiyacımız var" dedi.
Türkiye Özel Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Tavukçuoğlu'nun da katıldığı panelde, Türkiye'nin birçok yerinden gelen öğretmenler konularında uzman akademisyenlerin sunumlarını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!