İnşaat okul

Güncelleme Tarihi:

İnşaat okul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2007 17:54

Adana'daki Semiha Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulu'nda bir ay önce başlatılan tadilat çalışmaları tamamlanamayınca, üst sınıflar tatil edilip, birinci sınıflar moloz yığınları arasında ders yapmaya başladı.

Haberin Devamı

İNŞAAT OKUL'UN FOTOĞRAFLARI

Okulun öğretmenleri ise ‘öğretmenler odası’ olarak bahçedeki sundurmayı kullanıyor.

Ağustos ayında Avrupa Birliği'nden alınan fon desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nca tadilata alınan okul, ilk gün düzenlenen törenin hemen ardından tatil edildi. Birinci sınıflar hariç bütün öğrenciler evlerine gönderildi. Bugün ise birinci sınıfa yeni başlayan çocuklar moloz yığınları ve tahta parçaları arasında, pencereleri henüz takılmamış sınıflarda derse başlayınca, öğretmenler de kırık dökük sıraların arasında dolaşıp ders anlatmaya çalıştı. Öğrenciler ise inşaat halindeki okulun çatısından ve üst katlardan gelen çekiç sesleri arasında öğretmenlerinin sesini duymaya çalıştı. İhtiyaç için bahçeye çıktıklarında ise inşaat nedeniyle düşüp yaralanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Ara verildiği takdirde çocukların derslerinden geri kalıp eğitim alamayacaklarını düşünen öğrenci velileri, “Yakında okul tamamen faaliyete geçecek. O zamana kadar çocukların devam etmesinde yarar var. Çünkü gelmezlerse derslerinden geri kalabilirler” dedi.

Hizmet veren her iki binasında da tadilat olması nedeniyle, hurdaya dönen büro malzemeleri salonların ortasına yığılmış olan okulda, öğretmenler de inşaattan nasibini aldı. Oturacak yer bulamadıkları için dışarı taşıdıkları masa ve sandalyeyi bahçedeki sundurmanın altına yerleştirerek öğretmenler odası olarak kullanmaya başladı. Ortadaki masanın çevresine yerleşen öğretmenler, sıcağa rağmen görevlerinin başından ayrılmadı. Zaman içinde kayan güneşle öğretmenler de göçebe gibi gölgelik alan aradı. Yorgunluk ve sıcaktan bitkin düşen kadın öğretmenler, erkeklerin, “Burası çok serin buraya gelin” diye seslenmesine sandalyelerini alıp yanlarına giderek karşılık verdi.

Semiha Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulu'ndaki tadilatın 20 Eylül günü tamamlanması gerektiğini belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “O güne kadar yaşanan sıkıntıların normal karşılanması gerek. Tadilat çalışması eylülün başında başladı, 20 günde tamamlanması için gereken her şey yapıldı” diye açıklama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!