İngiltere’de Türk öğretmene mesleğinin ilk senesinde ödül

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de Türk öğretmene mesleğinin ilk senesinde ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 15:59

Londra’da, geçen eğitim-öğretim yılında öğretmenliğe başlayan Funda Hassan, ilk yılda okul öğrencileri tarafından “Yılın Öğretmeni” seçildi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin başkenti Londra’da, Kıbrıslı Türk Funda Hassan (24) drama öğretmenliği yaptığı okulda mesleğinin ilk yılında ödüllendirildi. Funda öğretmenin ödülü, Rushcroft Foundation’da düzenlenen ‘Oscar Evening’ etkinliğinde Okul Müdürü Mark Morrall tarafından verildi.

Londra’daki Middlesex Üniversitesi’nden altı yıl okuyan ve masterini de tamamlayan Funda Hassan, Chingford Academies Trust’a bağlı Rushcroft Foundation okulunda 11 ile 18 yaş gurubundaki öğrencilere Gösteri Sanatları Dersi öğretmeni olarak çalışmaya başladı. GCSE, Drama ve B-TEC Performing Arts öğretmenliği de yapan Hassan, okulda her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bir öğrenci ile bir öğretmenin seçilerek ödüllendiriliyor. Okuldaki tüm öğrencilerin oy verdiği seçimde, en çok oyu alan öğretmen ve öğrenciye plaket veriliyor.

Haberin Devamı

Beklemiyordum şaşırdım

Geçen eğitim-öğretim yılında göreve başlayan Funda Hassan duygularını şöyle paylaştı:
“Yılın sonunda acaba öğrenciler adımı öğrenebilecekler mi?” diye içimden geçirmiştim. İlk yılın sonunda tüm öğrencilerin beni seçeceği aklımdan bile geçmemişti. Büyük bir sürpriz yaşadım.”

Okulun Oscar etkinliğinde kendisinin de diğer öğrenci ve öğretmenler gibi kimin seçileceğini merak ettiğini belirten Funda öğretmen, şöyle devam etti:
“Adım okunduğunda inanamadım ve heyecandan ağlamaya başladım. Adım anons edildi ve Okulun Müdürü Mark Morrall beni tebrik ederek plaketimi verdi. Mesleğimin ilk yılı sonunda böyle bir ödüllendirme, işime olan bağlılığımı ve sevgimi daha da artırdı. Ailem adına ve İngiltere’deki Türk toplumu adına da çok sevindim. Çünkü, eğitim istatistiklerinde Türk çocukları hep en alt sıralarda gösteriliyor. Artık bu olumsuz tabloyu değiştirmemiz lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!