İngilizce Türk ne demek? Türk kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi

Güncelleme Tarihi:

İngilizce Türk ne demek Türk kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 04:59

Türk kelimesinin içerisinde Türkçeye özgü harf vardır. Bu yüzden İngilizce gibi dillerde Türk yazmak biraz zorlayıcı olabilmektedir. İngilizce yazılışı gibi okunmayan bir dil olması da bu zorluğu etkiler. Genel olarak İngilizce özel isimler bile Türkçedekinden farklı olabilmektedir. Bu yüzden İngilizce Türk ne demek nasıl yazılır ve okunur gibi konuları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Türk kelimesi bir özel isimdir. Yani tüm dillerde aynı olması gerekmektedir. Ama bu durum çoğu dil için geçerli değildir. Özellikle İngilizce Türkçede olan harflerin bazılarını içermemektedir. Bu yüzden de özel isim olmasına rağmen Türk gibi kelimeler aynı değildir. Sadece Türk değil diğer milletler için de bu durum geçerlidir.

 İngilizce Türk Ne Demek?

 İngilizcede Türk milletini tanımlamak için ''Turkish'' kelimesi kullanılır. Türklere başka bir ülkede İngilizce ''Turkish'' şeklinde hitap edilir. Bazı durumlarda bunun kısaltılması da kullanılır. Kısaltılmış hali de ''Turk'''dur. Özellikle bazı dillerde Turkish yerine Turk kullanılır. Bu iki kullanımda da doğrudur.

 Türk Kelimesinin İngilizce Yazılışı

 Turkish yazımı biraz farklı gelebilmektedir. Türkçede genelde iki sessiz harf yan yana pek gelmez. Fakat Turkish kelimesinde s ve h harfleri yan yana gelir. Bu yüzden İngilizcede yazılı dilde Turkish olarak Türk denilebilir.

Haberin Devamı

 Türk Kelimesinin İngilizce Okunuşu

 Turkish kelimesi aynen olduğu gibi u harfi ile okunmaz. U harfi ö harfine dönüşür. Yani sesli dilde Turkish Törkiş diye okunur. Aksanlı bir okumada sondaki h harfi sesletilmez. Tam olarak Törkiş demen İngilizce Türk demek için yeteli olacaktır.

 Türk Kelimesinin İngilizce Söylenişi

 İngilizce sıradan bire konuşma dilinde Törkiş denilebilir. Bu şekilde birine Türk olarak hitap edilebilir. Kısaltılarak Turk denildiği de görülmektedir. Herkes de bu kısaltmayı bildiğinden ikisinin de kullanımı çok uygundur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!