İngilizce saat ne demek? Saat kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi

Güncelleme Tarihi:

İngilizce saat ne demek Saat kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 04:42

Saat kelimesi, hemen hemen her gün kullanılır ve zamanı belirten bir anlam taşır. Günün her vakti saate bakma ihtiyacı duyarız. Çünkü bütün işlerimizi saate göre ayarlar ve yaparız. Bu yüzden saat sözcüğü hem kendi dilimizde hem de İngilizce konuşmak için bilinmesi gereken sözcüklerden bir tanesidir. Kelimenin anlamını ve İngilizcede karşılığı nedir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Saat, tek başına bir eşyayı somut olarak belirtse de aslında soyut bir anlama da sahiptir. Yanına gelecek sayılar ile farklı bir anlam kazanır.

 İngilizce Saat Ne Demek?

 Saat kelimesi hem bir zamanı gösteren eşyayı tanımlamak için kullanılırken hem de günün hangi vaktinde olduğumuzu anlamak için yanına gelecek olan sayılar ile birlikte kullanılır. Saatin İngilizce karşılığı ise tek bir kelime ile değil birden fazla kelime ile karşılık bulmaktadır. Eşya anlamında olan saatin İngilizcesi hour sözcüğüdür. Yine saat anlamına gelen bir başka İngilizce sözcük ise watch kelimesidir. Zamanı bildiren saat kelimesi de İngilizce de başka bir kelime ile ifade edilir. Clock kelimesi o an saatin kaç olduğunu belirtirken saat anlamında kullanılır.

 Saat Kelimesinin İngilizce Yazılışı

Haberin Devamı

 İngilizce kelimeler okunduğu gibi yazılmazlar. Bu yüzden yazılışları ve okunuşları farklıdır. Saat anlamına gelen İngilizce sözcüklerin yazılışları şu şekildedir; Hour, watch ve clock.

 Saat Kelimesinin İngilizce Okunuşu

 Yazıldığı gibi okunmayan İngilizce kelimelerde, saat anlamına gelen sözcüklerin okunuşları şu şekildedir;

 Hour- Haır

 Watch- Vaçh

 Clock- Klok

Saat Kelimesinin İngilizce Söylenişi

 İngilizce kelimelerin söylenişi, yazılışlarından farklı olduğu gibi bazen cümle içerisinde aldığı ekler ile de daha farklı hale gelebilir. Başına ya da sonuna kendine özgü ekler alabilir. Kelimeleri doğru söyleyebilmek için seslerin çıkarılma şekli çok iyi bilinmelidir. Aksi halde yanlış telaffuz edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!