İngilizce mor ne demek? Mor kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi

Güncelleme Tarihi:

İngilizce mor ne demek Mor kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 03:49

İngilizce, aslında İngiltere'nin anadili olarak bilinse de birçok ülkede anadil olarak kullanılmaktadır. Uluslararası bir düzeye ulaşması ile herkesin İngilizce öğrenme zorunluluğu da artmaktadır. Özellikle de iş yaşamında İngilizce dil bilmek kaçınılmaz hale gelmiştir. Dil öğrenirken renkleri de bilmek gerekir. Mor rengin İngilizcesi nasıl yazılı, okunur ve söylenir detayları bulabilirsiniz. İşte mor kelimesinin İngilizce detaylarını derledik.

Haberin Devamı

İngilizce öğrenirken mutlaka her detayı bilmek gerekir. Aksi taktirde cümle kurmak zor olacaktır. Günlük hayatta sık sık kullanılan renk sözcükleri de buna dahildir. Mor kelimesi de bir rengi ifade etmektedir.

 İngilizce Mor Ne Demek?

 Mor kelimesi İngilizcede üç farklı sözcük ile karşılık bulur. İngilizcede mor ilk olarak purple ile bilinir. Ancak violet ve puce sözcükleri de mor anlamına gelmektedir. Mor rengin farklı tonlarını anlatmak isterseniz başına koyu ya da açık anlamına gelen sözcükler ekleyebilirsiniz. Morun bir tonu olan lila renginin İngilizce karşılığı ise lily sözcüğüdür.

 Mor Kelimesinin İngilizce Yazılışı

 İngilizce mor yazmak için üç farklı sözcük bulunmaktadır. Bu sözcüklerin yazımı şunlardır.

 -Purple

 -Violet

 -Puce

 Dilimizde iki sesli harf yan yana kullanılmasa da İngilizce sözcüklerde iki sesli harf yan yana gelebilir.

Haberin Devamı

 ​Mor Kelimesinin İngilizce Okunuşu

 İngilizce, yazıldığı gibi okunmayan bir dildir. Bu yüzden yazı dili ile konuşma dili farklıdır. Mor kelimesi de yazıldığı gibi okunmaz. Mor sözcüğünün karşılığı olan İngilizce kelimelerin okunuşları şu şekildedir;

 Purple= pörpıl

 Violet= vaylıd

 Puce= piyus

 Mor Kelimesinin İngilizce Söylenişi

 İngilizcede de dilimizde olduğu gibi aksanlar vardır. Bu yüzden kelimelerin söylenişleri aslıda aksanlara göre değişebilir. Ancak herkes tarafından kabul edilen ortak söyleniş biçimleri şöyledir; Purple kelimesi pörpıl, violet kelimesi vaylıd, puce kelimesi ise piyus şeklinde söylenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!