İngilizce çilek ne demek? Çilek kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi

Güncelleme Tarihi:

İngilizce çilek ne demek Çilek kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 04:08

İngilizce çilek ne demek? Çilek ne anlama gelir ve bu kelimenin İngilizce okunuşu nasıldır? Dünya dili olan bu dil bütün insanlığın ortak dili haline gelmiştir. Çilek kelimesinin yazılışı ve okunuşu İngilizce kurallara uygun şekilde yapılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 

Çilek, yerde yetişen ve çalı gillerden olan bir bitkinin meyvesidir. Kırmızı tatlı ve yumuşak dokuludur. Yaz aylarında çıkar. İngilizcede çilek Strawberry şeklinde yazılır. Çilek çeşitleri, İngilizcede farklı şekilde yazılmaktadır ve farklı şekilde telaffuz edilmektedir.

 İngilizce Çilek Ne Demektir?

 Meyve dünyasının en tatlı seçeneklerinden biri olan çilek, İngilizce ‘strawberry’ olarak yazılır. İngilizcede dağ çileği ( strawberry tree), altın çilek (golden berry, cape gooseberry) gibi türler de bulunmaktadır. Bu kelimeler de diğer kelimeler gibi İngiliz ve Amerikan aksanına göre farklı söyleniş biçimlerine sahiptir. Bu farklılık coğrafi yapı ve kültürel yapı farklılığından kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

 Straw İngilizcede ‘saman’ anlamına gelmektedir. Berry ise ‘dut’ anlamına gelmektedir. Yukarıda golden berry ‘altın çilek’ anlamına dönüşmüştür. Aslında İngilizlerde dut ve çilek türü meyveler için berry eki sıklıkla kullanılmaktadır. Straw (saman), berry (dut) kelimelerinin birleşmesi ile birlikte ‘çilek’ kelimesi türemiştir. Çilek İngiliz kültüründe dut giller ailesinden kabul edilmektedir.

 Çilek Kelimesinin İngilizce Yazılışı

 Meyve dünyasının en tatlı seçeneklerinden biri olan çilek İngilizce’de ‘strawberry’ şeklinde yazılmaktadır. Straw ve berry kelimeleri bitişik yazılmaktadır.

 Çilek Kelimesinin İngilizce Okunuşu

 Çileğin İngilizce yazılışı strawberry’dir. Okunuşu ise ‘stoovberiy’ şeklindedir. Türkçe okunuşu İngiliz ve Amerikan aksanı bakımından küçük farklılıklar teşkil edebilir. Ancak genel anlamda yazıldığı gibi okunan bir kelimedir.

 Çilek Kelimesinin İngilizce Söylenişi

 İngiliz ve Amerikan aksanı farklı özelliklere sahiptir. Çilek kelimesinde de farklı söyleniş özelliğine sahiptir. Amerikan aksanında ‘stravberi’ şeklinde okunmaktadır. İngiliz aksanı ile söylenişi ise ‘strooberiy’ şeklindedir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!