İngilizce adres ne demek? Adres kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi

Güncelleme Tarihi:

İngilizce adres ne demek Adres kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 03:35

Özellikle okunuşu açısından en zorlanılan kelimeler içerisinde adres sözcüğü gelmektedir. Aynı zamanda bu kelimenin hem yazılışı hem de okunuşunu öğrenerek amaca uygun farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Peki İngilizce Adres ne demek? Adres kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi konusunda bilgiler.

Haberin Devamı

Özellikle gündelik yaşam içerisinde İngilizcede en yaygın kullanılan kelimeler arasında adres geliyor. Çok fazla İngilizce bilinmese bile herhangi bir yer tarifi almak için, bu kelimenin bilinmesi büyük öneme sahiptir. Tabii ülkemize gelen turistlerin genel olarak ne istediği de bu kelime üzerinden anlaşılabilir.

 İngilizce Adres Ne Demek?

 Aslına bakılırsa İngilizce açısından adres kelimesi Türkçe ile önemli oranda benzerlik gösterir. Bu durum hem yazılışı hem de okunuşu açısından yakınlık ortaya çıkarmaktadır. Bu bağlamda İngilizce adres kelimesinin karşılığı, ‘Address’ sözcüğüdür. Buradaki fark, ‘d’ harfi ile ‘s’ harfinin ikişer tane kullanılmasıdır.

 Adres Kelimesinin İngilizce Yazılışı

 Adres kelimesinin İngilizce yazılışı, ‘Address’ biçiminde ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Tek başına veya cümle içerisinde kullanırken bu yazın türünü ele alarak kullanmanız mümkün.

Haberin Devamı

 Adres Kelimesinin İngilizce Okunuşu

 Özellikle söz konusu adres kelimesinin İngilizce okunuşu olduğunda oldukça önemlidir. Bunu temel nedenlerinden biri günlük yaşamda çok fazla kullanılmasıdır. Hem bir adres öğrenmek istendiğinde hem de bir turiste yardım etmek istediği vakit bu kelime çok fazla işe yarar. Buna uygun şekilde adres kelimesinin İngilizce okunuşu, ‘Edres’ şeklinde ifade edilmektedir.

 Adres Kelimesinin İngilizce Söylenişi

 Adres kelimesinin İngilizce söylenişi, ‘Edres’ şeklinde ele alınmakta ve ifade edilmektedir. Bu ifadeye dile getirirken biraz daha yumuşak bir şekilde söyleyebilirsiniz. Özellikle ‘r’ harfini dilimizde yuvarlamak suretiyle daha şiveli biçimde ele almanız mümkün. Böylece cümle içerisinde veya tek başına farklı yerlerde bu kelimeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!