İllet Ne Demek, Ne Anlama Gelir? İllet Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

İllet Ne Demek, Ne Anlama Gelir İllet Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:08

Hastalık ya da kişiyi ihtiyacı olan durumdan alıkoyan unsur illet kelimesi üzerinden tanımlanır. Aynı zamanda bozukluk ya da sebep gibi anlamlar dahilinde değerlendirildiğini söylemek gerekir. İşte, illet kelimesi için merak edilen detaylar.

Haberin Devamı

Hastalık derecesinde kadar varan alışkanlık illet kelimesi ile karşılık bulur. Bununla beraber sebep veya bozukluk gibi anlamlar dahilinde kullanılan bir sözcüktür. Özellikle günlük yaşamda illet etmek kelime grubu üzerinden çok fazla değerlendirilir. 

 İllet Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Farklı kelime ve kelime grupları üzerinden ele alınarak illet sözcüğü ifade edilir. 

 - Hastalık 

- Hastalık noktasına ulaşacak kadar öne çıkan bir alışkanlık

 - Sebep

 - Bozukluk

  Genelde olumsuz ifadesi ile ele alınır ve iletme kelime grubu üzerinden çok sık kullanılır. Yani bunalmak ya da artık bu durumdan bıkmak gibi anlamlar dahilinde daha çok değerlendirildiğini söylemek gerekir.

  İllet Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Bu kelime daha çok hastalık veya hastalık noktasına kadar gelen bir alışkanlığı ifade eder. Bununla beraber bireysel olarak kişinin yaşamış olduğu bir bozukluk veya sebep biçiminde anlatılabilir. Genelde illet etmek kelime grubu dahilinde günlük yaşamda çok sık kullanılır. Yani herhangi bir durum ve olay üzerinden bıkkınlık yaşamak ya da hastalık noktasına gelecek kadar yorulmak içinde değerlendirilir.

Haberin Devamı

  ‘’Ben bu adamdan artık illet ettim.’’ 

 ‘’Millet illet etti ama o hala makamını bırakmıyor.’’ 

 Bu şekilde yukarıda öne çıkan örnek cümlelerde olduğu gibi kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!