Eğitime kar engeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime kar engeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2023 22:21

Yozgat, Nevşehir ve Ordu Valilikleri il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 30 Mart’ta bir gün ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Yozgat Valiliği sosyal medya hesabında yaptığı duyuruda, il genelinde devam eden kar yağışının zaman zaman fırtına şeklinde esmesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlara karşı tedbir alındığını belirterek, “İl genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 30 Mart Perşembe günü 1 gün süreyle eğitime ara verildi” açıklamasında bulundu.

Nevşehir Valiliği ise meteorolojik verilere göre kar yağışının devam edeceğini bu sebeple muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla eğitime ara verildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Nevşehir Valiliği'nin paylaşımında, “İl genelinde resmi, özel, kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde Valiliğimiz kararı ile 30 Mart’ta 1 gün süreyle eğitime ara verildi” ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

Ordu'da etkisini sürdüren kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İl genelinde kar yağışı ve olası buzlanma olaylarına karşı Çaybaşı, İkizce, Akkuş, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ve Korgan ilçelerinde resmi ve özel tüm okullarda eğitim- öğretime 30 Mart’ta 1 gün süreyle eğitime ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!