Hindistan Resmi Dili Nedir? Hindistan'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Hindistan Resmi Dili Nedir Hindistanda Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:53

Hindistan ülkesinin resmi dili ise Hintçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğunlukla Hintçe konuşulsa bile İngilizce dili sık olarak konuşulmaktadır. Hindistan’da gittiğiniz zaman bu iki dili sıkça duyacaksınız. Ayrıca İngilizce ile kolay bir şekilde iletişim kurabileceksiniz. Bu iki dil dışında ülkede belirtilmiş yirmiden fazla farklı dilin olduğu söylenmektedir. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Hindistan resmi dili Hintçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca dünya dili olarak kabul edilen İngilizce dili de yoğun bir şekilde konuşulmaktadır. Hintçe karışık ve öğrenmesi zor bir dildir. Ancak gittiğiniz zaman İngilizce ile kolay bir şekilde iletişim kurmanız mümkündür. 

 Hindistan Resmi Dili Nedir? 

 Hindistan’ın resmi dili Hintçe olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında İngilizce de sık bir şekilde konuşulmaktadır. Uluslararası iletişimlerde de bu iki dilin kullanıldığı görülmektedir. Resmi dilin yanında kabul gören yirmiden fazla dil de bulunmaktadır. Halk, bu yirmiden fazla dili konuşan biçimde ayrılmaktadır. 

 Hindistan’da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Hindistan’ın resmi dili Hintçe olarak kabul edilse de ülke içinde konuşulan yirmiden fazla dil bulunmaktadır. Bu diller arasında Assam dili, Bengalce ve Keşmirce sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak bölgelere göre Nepalce, Sanskritçe gibi diller de konuşulmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!