Hayırseverden Balıkesir'e okul

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverden Balıkesire okul
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 16:09

47 yaşındaki hayırsever Balıkesir'e Sağlık Meslek Lisesi yaptırıyor.

Haberin Devamı

16 derslikli, 400 öğrenci kapasiteli  Fernur Sözen Anadolu Sağlık Meslek Lisesi  bir yıl içinde bitirilip, eğitime geçecek. Fernur Sözen'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne yaptıracağı Sağlık Meslek Lisesi'nin protokolü Valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı. Sözen, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve binlerce şehidin kanıyla sulandığı vatan topraklarına borcumu ödemek için bu gönül yolculuğuna çıktım" diye konuştu.

Daha önce kendisiyle anne ve babası adına Çanakkale'de anaokulu, çocuk yuvası, ortaokul, lise, huzurevi, Balıkesir'de turizm lisesi ve ilkokul yaptıran hayırsever Sözen imza töreninden sonra yaptığı konuşmada ilgi topladı. Fernur Sözen, "Bilindiği gibi ben şehitler diyarından, Çanakkale'den geliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve binlerce şehidin kanıyla sulandığı vatan topraklarına borcumu ödemek için bu gönül yolculuğuna çıktım. Herkesin, gencecik insanların gözlerini kırpmadan canlarını verdikleri bu yerde, ben malımı, zamanımı, heyecanımı vermişim çok mu? Yine de bir şey vermişim ve bir şey yapmışım gibi gelmiyor bana. Son nefesime kadar bu ülkeye hizmet etmek istiyorum. Her şeyim devletimindir, milletimindir. İnşallah bu hizmetleri devam ettireceğim" dedi.

Haberin Devamı

'Hayalimi gerçekleştiriyorum'

Ailenin tek çocuğu olan ve babasından kalan zeytinyağı fabrikasını işleten  hayırsever, çocukluğundan bu yana benzer projelere imza atmanın hayalini kurduğunu belirtti. Sözen, "Herkesin hayatta idealleri, hayalleri vardır. Benim de çocukluğumdan beri hayalim, böyle projelere imza atabilmekti. Çok şükür Yüce Rabbimin izniyle de bunlar teker teker gerçekleşmeye başladı. Kendime yol arkadaşı olarak çocuk ve gençleri seçtim. Onlar bu ülkenin geleceği olacak. Onların geleceğin bilim insanları, işkadınları, işadamları, öğretmenleri, çiftçileri olacaklarına inanıyorum ve onların gözüyle ülkenin geleceğine büyük bir umutla bakıyorum" dedi.

Valilik hizmet binasında  düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, hayırsever Fernur Sözen, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!