Haydi Çocuklar vurmalı çalgılar başına

Güncelleme Tarihi:

Haydi Çocuklar vurmalı çalgılar başına
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 11:53

Her yaştan minikler, vurmalı çalgılar şenliğinde bir yandan eğlenirken, diğer yandan da müziğin büyülü dünyasıyla tanışacak. Her yaştan ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçısı Dinçer Özer ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle düzenlenen vurmalı çalgılar şenliğinde buluşacak.

Haberin Devamı

Projesini vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer'in hazırladığı ve bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek vurmalı çalgılar şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuk ve gençleri, perküsyonla tanıştıracak.

Çankaya İlçe Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında değişik okullardan öğrenciler, gruplar halinde vurmalı çalgılarla buluşacak. Şenliğin, eğitim-öğretim yılının sonuna kadar sürdürülmesi planlanıyor.

“BURASI SİZİN OKULUNUZ OLACAK”...
CSO sanatçısı Dinçer Özer, kendisinin de küçük yaşlarda vurmalı çalgılarla tanıştığını söyledi.
Bunda babasının büyük rolü olduğunu anlatan Özer, “Babam, hem kardeşimde, hem de bende bir ışık görmüş olacak ki, konservatuvarın önünden geçerken, 'burası sizin okulunuz olacak' derdi. Sonunda da bu söylediği oldu” dedi.

Haberin Devamı

Çalışmalarını kardeşi Soner Özer ile birlikte yürüttüklerini ve uyum içinde çalıştıklarını aktaran Dinçer Özer, küçük yaşlarda tanıştığı vurmalı çalgıları geleceğin sanatçılarıyla buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Müzikle küçük yaşta tanışmanın kişinin yaşamını olumlu yönde etkilediğine işaret eden Özer, bu amaçla ilkini geçen yıl düzenledikleri şenliği sürdürdüklerini ve daha büyük bir taleple karşılaştıklarını ifade etti.

Geçen seneki şenliğe Bilim Özel Okulları'nın destek verdiğini ve öğrencilerin keyifle çalışmalara katıldıklarını belirten Özer, “Ülkemiz insanının ritme ve vurmalı çalgılara çok büyük bir kabiliyeti ve ilgisi var. İnanıyorum ki ülkemizin dört bir yanında nice kabiliyetler ve bu ise gönül vermiş, ancak nereden başlayacağını bilmeyen insanlar var” dedi.
Bu tür etkinliklerin vurmalı çalgılar ve sanata gönül verenlerin ortaya çıkarılıp bir araya gelmesine de yardımcı olduğunu ifade eden sanatçı, kullanılan vurma çalgılar yönteminin çocuk ve gençlerin öz güvenlerinin gelişmesini, yaratıcı yönlerinin açığa çıkmasını ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını da sağladığını söyledi.

“ÇEKİNGEN ÇOCUK SOSYALLEŞİYOR”
Bir vurmalı çalgıyla müziğe eşlik eden çocuğun paylaşma ve birlikte başarma duygusunu tattığını belirten Özer, “Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz çalışma sonrasında çocuklar salondan ayrılmak istemedi. Çekingen ve içe dönük çocuklar dahi sosyal ve aktif oluyor” sözleriyle şenliğin amacını özetledi.

Haberin Devamı

Çalışmaların son derece disiplinli ve uyumlu bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Özer, “Şöyle bir yanlış anlama da olmamalı, çocuklar ve gençler, burada enerjisini atarken, aslında grup olma anlayışı ve disiplini içinde bunu yapıyorlar” dedi.

Vurmalı çalgıların çocuklar ve gençler üzerinde olduğu kadar yetişkinlerde de olumlu etkilerinin ortaya çıktığını vurgulayan Dinçer Özer, bilim adamlarının yaptığı araştırmaların da bunu kanıtladığını belirtti. Özer, vurmalı çalgıların stresin önüne geçmesi konusundaki olumlu etkilerini de, “Araştırmalar sonucunda stresin parmak uçlarından atıldığı tespit edilmiş. Bu nedenle vurmalı çalgılar da stresi atmak için çok başarılı bir yöntem” sözleriyle aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!