Hakkarili kızlara 240 öğrenci kapasiteli pansiyon

Güncelleme Tarihi:

Hakkarili kızlara 240 öğrenci kapasiteli pansiyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2013 12:50

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hizmete açılan Adile Sultan Ticaret Meslek Lisesi Kız Pansiyonu, öğrencilere 3 yıldızlı otel konforu sunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde kızların okullaşması için sürdürülen kampanyalarda büyük başarı gösteren Hakkari'de köylerden gelen kızlara rahat bir ortam sağlayabilmek için 2 ay önce Adile Sultan Kız Pansiyonu hizmete açıldı. Özellikle köylerde lise okuma imkanı bulamayan kız öğrenciler için Biçer Mahallesi'nde yapılan Ticaret Meslek Lisesi'ne bağlı 6 katlı 240 öğrenci kapasiteli Adile Sultan Kız Pansiyonu, üç yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. 60 odası bulunan ve her odada 4 öğrencinin kaldığı pansiyonda, öğrencilerin rahat ders çalışmaları için her türlü imkanın yanı sıra 24 saat sıcak su imkanı da sağlanıyor.

Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek, pansiyonun 2. Mahmut'un kızı Osmanlı Hanedanı mensupları arasında tek kadın şair olan Adile Sultan adına, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hizmete açıldığını söyledi. Kız öğrencilerini rahat ettirebilmek için pansiyonun tam donanımlı olduğunu belirterek, öğrencilere ev rahatlığı sunulduğunu söyledi. Öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri için bir çok imkan sunduklarını belirten Zerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Yıllar önce özellikle Hakkari köylerinde kız öğrenciler okula gönderilmiyordu. Fakat kızların okula gönderilmesi için başlatılan kampanyalarda Hakkari büyük başarı sağladı. Bugün itibariyle Hakkari'nin en ücra köyünden merkezine kadar hemen hemen bütün kız öğrencilerimiz okullu oluyor. Kızların okullaşma oranı Hakkari'de yüzde 90 'a ulaşmış durumda. Bununla övünüyoruz. Kadınların okumadığı bir toplumda sağlıklı bireyler yetişmez. Pansiyona ismi sayın valimizin önerisi üzerine, 2. Mahmut'un kızı Adile Sultan'ın kızının ismini koyduk. Kütüphanemizde de özellikle kızların kitap okuma alışkanlığını arttırmak için çabalıyoruz. Böyle güzel bir ortamda olan öğrencilerimizden büyük başarı bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!