Gürcistan Resmi Dili Nedir? Gürcistan'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Gürcistan Resmi Dili Nedir Gürcistanda Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:19

Gürcistan, uzun yıllar Sovyetler ve Rusya'nın egemenliği altında kalmıştır. Yüz ölçümü göz önüne alındığında, dünyanın en küçük ülkeleri arasında bulunduğu görülmektedir. Gürcistan küçük olmasına rağmen turistik gezilere ev sahipliği yapmaktadır. Peki, Gürcistan resmi dili nedir? Gürcistan'da konuşulan diller nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Gürcistan uzun yıllar Rusya baskısı altında kaldığından, Rusya'nın kültürel izlerini taşımaktadır. Hatta resmi dil ile birlikte en fazla konuşulan diller arasında Rusça bulunmaktadır. Türkiye'ye de yakınlığı bulunan Gürcistan, kültürel açıdan her geçen gün daha fazla zenginleşmektedir. 

 Gürcistan Resmi Dili Nedir? 

 Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce olarak kabul edilmektedir. Gürcistan nüfusunun dilsel açıdan çok çeşitlilik gösterdiği bilinmektedir. Yeryüzündeki en eski Yahudi cemaatlerinden biri olmakla birlikte birçok millet yaşamaktadır. 

 Gürcistan'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Gürcistan'da resmi dil Gürcücenin yanı sıra Svanca, Lazca, Megrelce ve Azerice konuşulmaktadır. Çok yaygın olmasa da Ermenice konuşan insanlara da rastlanmaktadır. Türkiye'den her yıl birçok kişi, Gürcistan'da seyahat etmektedir. Türkiye'den gelen kişiler Türkçe konuşan kişiler ile karşılaşmakta olup yabancılık çekmemektedir. Azerice ve Türkçe, Gürcistan'da konuşulan diğer dillere oranla daha az konuşulmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!