Güneydoğu’nun ilk ‘Yeşil Bayrak’lı okulu

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu’nun ilk ‘Yeşil Bayrak’lı okulu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 15:49

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV), Türkiye’de 125 okulda uygulanan ‘Yeşil Bayrak Eko-Okullar Projesi’ ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk ‘Yeşil Bayrak’ Diyarbakır Ortadoğu İlköğretim Okulu’na verildi.

Haberin Devamı

Eko-Okullar Birliği Uluslararası Koordinatörü Sezin Özkoca, projenin çocuklarda çevre bilincini yerleştirmeye yönelik bir program olduğunu söyledi.

Dünyada 27 Avrupa ülkesi olmak üzere toplam 30 ülkede 14 binden fazla okulda uygulanan ve Türkiye’de 125 okulunun içinde bulunduğu ‘Yeşil Bayrak Eko-Okullar Projesi’ uyglamasında, bölgede ilk Yeşil Bayrak Diyarbakır’da Ortadoğu İlköğretim Okulu’na verildi. Çevre bilincinin geliştirilmesi için uygulanan proje kapsamında belirlenen kriterler, öğrenciler tarafından 2 yıl içinde hayata geçirildi. Öğrencilerin belirlenen kriterler kapsamında okul içi ve çevresinde topladıkları teneke kutularını Fen Bilgisi derslerinde deney malzemesi olarak kullanmaları ve toplanan atık kağıtların fabrikada dönüşümünü sağlayıp, okul içi ve dışında fidan dikimini gerçekleştirdi. Düzenlenen Yeşil Bayrak teslimi töreninde öğrenciler besteledikleri ‘İsraf Etmeyelim’ şarkısını söyleyip ve skeçler oynadı.

Haberin Devamı

Eko Okullar Birliği Uluslararası Koordinatörü Sezin Özkoca, projedeki amaçlarının çocuklarda çevre bilincini yerleştirmek olduğunu söyledi. Özkoca, projenin sadece ilköğretim okullarında uygulandığını belirterek, “Diyarbakır’da bayrak talebinde bulunan üç okul başvurdu. İlk olarak Ortadoğu İlköğretim okulu bu bayrağı almaya hak kazandı” dedi. Daha önce Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi’nde ‘Beyaz Bayrak’ ödülünü alan Ortadoğu İlköğretim Okulu’nda ‘Yeşil Bayrak’ almaya hak kazanmak büyük sevinç yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!