Gökyüzü Nasıl Yazılır? Gökyüzü Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzü Nasıl Yazılır Gökyüzü Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 12:15

Genelde iki kelime bir araya geldiği zaman ayrı veya bitişik olup olmadığına dair durum karışır. Sonuç olarak ise yazım hatası meydana gelir. Bu hatayı önleyebilmek için ise Türk Dil Kurumu üzerinden bilgi alınır. Peki, gökyüzü nasıl yazılır? Gökyüzü kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günlük yaşamda en çok kullanılan sözcükler içerisinde gökyüzü gelmektedir. Özellikle yazılış üzerinden merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor. Göğü anlatan ifadesi ile beraber aynı zamanda mecazi olarak da kullanıldığını ifade etmek mümkün. Tabii bununla beraber yazılışı yine merak eden sözcükler içerisinde geliyor. 

 Gökyüzü Nasıl Yazılır? 

 Bu kelimenin yazılışı üzerinden doğru karşılığı gökyüzü olarak öne çıkmaktadır. Yani diğer bir deyişle bitişik olarak yazılması gerekir. Aynı biçimde ele alındığı zaman ise anlam karmaşası ve bozukluğu ortaya çıkmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için mutlaka kelime bitişik olarak yazılmalıdır. 

Gökyüzü Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bu kelimenin doğru bir şekilde yazılışı gökyüzü olarak öne çıkıyor. Yani ayrı yazmak yerine bitişik olarak ele alınması gereken Türkçe sözcükler içerisinde gelir. 

 Gökyüzü = doğru

 Gök yüzü = yanlış 

Haberin Devamı

 Eğer bu kelime ayrı şekilde ele alınır ise o vakit değişik bir anlam ortaya çıkmaktadır. Çünkü bu tür sözcükler bitişik olarak yazıldığı zaman gerçek anlamını gösterir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!