Göktaşı Nasıl Yazılır? Göktaşı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Göktaşı Nasıl Yazılır Göktaşı Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 12:14

Bazı kelimelerin yanlış yazılması çeşitli anlam bozulmalarına sebep olabiliyor. Bu nedenle kelimelerin doğru yazım biçimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekiyor. Doğru ve etkin bir cümle kurmak için sıkça kullanılan kelimelerin yazılışlarında hata yapmamak önemlidir. Sık kullanılan kelimelerden biri olarak öne çıkan gök taşı kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre gök taşı kelimesi bitişik mi yazılır ayrı mı sizin için derledik.

Haberin Devamı

Gök taşı kelimesi yazımında en fazla hata yapılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin doğru yazılışı gök taşı şeklindedir. Gök taşı ayrı olarak yazılan bir kelimedir. Kesinlikle bitişik olarak yazılmamalıdır. Ayrıca bu kelimenin kullanım alanı da oldukça geniştir. Bu yüzden çok daha dikkatli bir şekilde yazılmalıdır. Gök taşı kelimesi gök taşı olarak ayrı yazılmaktadır. Göktaşı şeklindeki bitişik yazımı yanlıştır. 

 Gök Taşı Nasıl Yazılır? 

 Gök taşı kelimesinin doğru yazım biçimi gök taşı şeklindedir. Gök taşı kelimesi ayrı olarak yazılır. Bitişik bir şekilde yazılması yanlış kullanıma girmektedir. Kısacası göktaşı değil gök taşı olmalıdır. 

 Gök Taşı TDK'ye Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 TDK'ye göre gök taşı kelimesi ayrı yazılmalıdır. Bu kelimenin en doğru yazılışı gök taşı şeklindedir. Göktaşı olarak yazılması yanlış yazım olarak değer görüyor. Türk Dil Kurumu'na göre de gök taşı şeklinde yazılmalıdır. Kısacası Gök taşı kelimesi göktaşı olarak değil gök taşı olarak kullanılmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!