Git Bahar Şiiri Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Şiirin Türü, Konusu Ve İncelemesi

Güncelleme Tarihi:

Git Bahar Şiiri Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Şiirin Türü, Konusu Ve İncelemesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 13:36

Git Bahar şiiri kimin olduğu merak edilen eserlerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından sevilmesinden dolayı da internetten araştırılan şiirler arasındadır. Bu bakımdan Git Bahar şiirinin kimin eseri olduğunu öğrenebilir ve şiir ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Git Bahar şiiri kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Şiirin türü, konusu ve incelemesi hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 Git Bahar şiiri Halide Nusret Zorlutuna tarafından Milli Edebiyat döneminde kaleme alınmış bir şiirdir. 

 Git Bahar Şiiri Kimin Eseri ve Kimin Tarafından Yazılmıştır? 

 Şiir yazmaya mütareke senelerinde başlayan Halide Nusret Zorlutuna Kurtuluş Savaşı'nın da etkisi ile milli edebiyat akımına katılmıştır ve bu toplulukta eserler vermiştir. Milli duygular ile kaleme aldığı bir şiir olan Git Bahar şiiri de yazarın tanınmasını sağlayan bir eserdir. Şiirlerinde hececi anlayışa bağlı olan şair aynı zamanda roman ve piyesler de kaleme almıştır. 

 Git Bahar Şiirinin Türü Nedir? 

 İşgal altındaki vatanı anlatan Git Bahar şiirinin teması 'Tüm zorluklara rağmen hayat güzeldir. Asıl önemli olan şey her şeye rağmen hayatı severek yaşamaktır'. 

 Git Bahar Şiirinin Konusu 

Haberin Devamı

 İnsanların hayata bağlı olmasını anlatan Git Bahar şiiri kimi zaman aşktan bahsederken kimi zaman ayrılık kimi zaman da ölüm korkusundan bahsetmektedir. Kimi zaman şiirin içerisinde insan üzüntüleri ve toplumsal konular da yer almaktadır. Savaş döneminde yazılan bir şiir olmasından dolayı yurt ve özlem dolu satırlara da şiir boyunca rastlamak mümkündür. Şair, vatan özlemi çektiğini ve kuşların doğduğu yere uçmasını isteyerek dağların güzelliğinden söz etmesini istemektedir. 

 Git Bahar Şiiri İnceleme 

 Git Bahar şiirinin incelemesi şu şekildedir: 

Ölçü: 11'li hece ölçüsü 

Uyak Düzeni: ababc / dedec / fgfgc / hıhıc 

Uyaklar ve Redifler: gezinme - sarhoş - inme - bomboş - meyhane değil bu satırlarda -me: redif, -in: tam uyak, -oş: tam uyak 

Git Bahar Şiiri Dil ve Anlatım Özellikleri: Halide Nusret Zorlutuna şiirde çağrışıma açık bir sembolik anlatım kullanmış ve aynı zamanda sanatsal bir dil tercih etmiştir. 

Şiirdeki tema işgal altında olan vatandır. Bahar tasvirinin yapılması ile şair bahar ve duygular arasında bir bağ kurar. Fakat şairin duygusu genel olarak hüzündür ve anlattığı duyguları şiir boyunca üzüntü ve hüzne bağlar. Vatanın işgal altında olması şiirin temel anlatımıdır. Şiirin içerisinde aşk, özlem, ayrılık ve aynı zamanda ölüm korkusu da sık sık yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!