Giderayak Nasıl Yazılır? Giderayak Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Giderayak Nasıl Yazılır Giderayak Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 11:58

Kelime anlamları ve yazımları oldukça önemlidir. Özellikle belirli bir yazı üzerinde çalışan kişiler kelimelerin doğru şekilde yazıldıklarına önem vermektedir. Bu kelimelerden biri olan giderayak kelimesi pek çok kişinin kafa karışıklığı yaşadığı kelimelerden biridir. Giderayak kelimesi anlamı ve yazım şekilleri çoğu kişiye farklı gelmektedir. Giderayak nasıl yazılır ve TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır konularını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Giderayak kelimesi anlamı ve yazımı en merak edilen sözcüklerden biridir. Giderayak kelimesi anlam bakımından gitmeye yakın ve gitmek üzere şeklinde ifade edilmektedir Söylemesi hızlı olan bu kelimenin yazımı da iki kelimenin bitişik yazılması ile ortaya çıkmaktadır. Doğru yazım şeklini merak eden kişiler internet üzerinden farklı kaynaklardan araştırma yapmaktadır. 

 Giderayak Nasıl Yazılır? 

 Giderayak kelimesi söylendiği şekilde yazılan kelimelerden biridir. Türkçe kökenli olan bu kelime toplamda 4 heceden oluşmaktadır. İçerisinde farklı sesler barındıran giderayak kelimesi yazım şekli ise bitişik olarak kullanılmaktadır. Pek çok kitapta ya da internet yazılarında bu kelimenin doğru yazım şekilleri karşımıza çıkmaktadır. Giderayak kelimesi ayrı kelimeler ile yazılması oldukça yanlıştır. Doğru yazımı ise bitişik şekilde olmalıdır. 

Haberin Devamı

Giderayak Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Giderayak kelimesi TDK anlamına göre bitişik yazılan kelimelerden biridir. İki farklı sözcüğün bir arada kullanılması ile tek bir kelime oluşmaktadır. Giderayak kelimesi her yönü ve kullanım alanı ile yalnızca bitişik yazılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!