Gazzeli Rawan’a Oxford’tan burs

Güncelleme Tarihi:

Gazzeli Rawan’a Oxford’tan burs
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 11:52

Gazzeli Rawan Nasser Yaghi, hayatında ikinci kez Gazze dışına çıkarak, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde burslu eğitim alacak.

Haberin Devamı

Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı bölümünde eğitim gören 19 yaşındaki Rawan, çalışmalarına ekim ayından itibaren, 26 İngiliz başbakanının mezunu olduğu Oxford Üniversitesi’nde devam edecek. Rawan, Oxford’da eğitim alacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, “Benim için akademik ve kültürel açıdan harika bir tecrübe olacak” dedi. Rawan, İngiltere’nin İşçi Partili eski Başbakanı Harold Wilson’ın da mezunu olduğu Oxford Üniversitesi İsa Koleji’nde burslu olarak dil bilimi ve İtalyanca eğitimi görecek. Bir arkadaşı aracılığıyla burs imkanını öğrendiğini ve bunun üzerine Oxford Üniversitesi’ne başvurarak kabul gördüğünü anlatan Rawan, “Alacağım eğitim 4 yıl sürecek ve yaz tatillerinde Gazze’ye gidebileceğim. Evimi ve ülkemi mutlaka özleyeceğim ama sabırlı olmalıyım. Çünkü bu, başarmam gereken çok daha önemli bir şey” diye konuştu. ABD’deki Iowa Üniversitesi’nde kısa süreli “Uluslararası Yazım Programı” eğitimine katılmak için ömründe ilk kez Gazze’den ayrılan Rawanve, İngiltere seyahatinin Gazze’den ikinci çıkışı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Her öğrenciden Rawan’a 11,7 sterlin

İngiltere’nin başkenti Londra’ya yaklaşık 1 saat uzaklıktaki, tarihi ve masalsı görünümüyle bilinen Oxford şehrindeki Oxford Üniversitesi’nde, bugüne kadar aralarında İngiltere’nin ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher, şimdiki Başbakanı David Cameron ve İşçi Partili eski Başbakan Tony Blair’in de bulunduğu çok sayıda politikacı, sanatçı, edebiyatçı ve müzisyen yetişti. Oxford Üniversitesi, 2009’dan bu yana başarılı Filistinli öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Ancak İsa Koleji’nde Rawan’ın burs kazandığı programın fikir sahibi, bu okulun mezunlarından Emily Dreyfus. Emily, her yıl bir Gazzeli öğrenciyle İsa Koleji’nde lisans eğitimi için burs sağlamayı planladıklarını ve bu yıl ilk bursiyerin Rawan olacağını söyledi. Kolejin burs uygulaması çerçevesinde, Rawan’ın eğitimi için okuldaki her öğrenci yılda 11,7 sterlin katkıda bulunacak. Böylece yılda 6 bin 500 sterlin toplanacak. Ancak Oxford Üniversitesi’nde konaklamanın da içinde yer aldığı yıllık eğitim masrafı yaklaşık 30 bin sterlini buluyor. Bu nedenle üniversite yönetimi Rawan’a yüzde 60 harç indirimi yapmaya karar verirken, öğrencilerin katkılarından geri kalan ücreti ise üç farklı yardım kuruluşu karşılayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!