Galatasaray Lisesi’nde cam tavanı 50 yıl önce kıran iki mezuna madalya

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Lisesi’nde cam tavanı 50 yıl önce kıran iki mezuna madalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 07:00

Galatasaray Lisesi’nin 1948 dönemi 75’inci, 1973 döneminin 50’nci ve 1998 dönemi mezunlarının 25’inci yıl madalya ve berat töreni dün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Özhan Canaydın Spor Ödülleri’nin de sahibini bulduğu törende, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak’ın yanı sıra 50’nci ve 25’inci yıl mezunlarının temsilcileri konuşma yaptı.

Galatasaray Lisesi tarihinde ilk kez 9 kız 1965 yılında eğitime başladı ve 1973 yılında onlardan ikisi mezun oldu. Lisenin ilk kız mezunlarından Ayfer Şerifsoy ve Mahide Simaiş de mezuniyetlerinin 50’nci yılında madalya ve beratlarını aldı. Simaiş, okulda fen alanında eğitim gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “Galatasaray Lisesi’nin ilk kız mezunları olmak çok büyük bir gurur kaynağı. Çok güzel bir eğitim yaşamımız oldu. Okulda hiçbir zaman kız erkek ayrımı görmedik. 1965 yılında ortaokula 9 kız başladık. Ardından 3 kız lise eğitimine devam etti. Fakat 8 yılın sonunda 2 kız mezun olduk. O dönem birçok gazeteci bizimle röportaj yapmıştı. Okuldan bir öğretmenimiz ise, ‘Sevinin, sevinin. Bütün ansiklopedilerde adınız yer alacak’ demişti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!