Gadasını Almak Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Gadasını Almak Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Gadasını Almak Ne Demek, Ne Anlama Gelir Gadasını Almak Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 17:46

Dert ve üzüntüyü paylaşmak gadasını almak anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bir kişinin günahını veya suçunu üstlenmek anlamı üzerinden değerlendirilir. Gadasını Almak ne demek, ne anlama gelir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Kişi ya da kişilerin suçunu veya günahını üstlenmek anlamı üzerinden gadasını almak kelime grubu kullanılır. Aynı zamanda kurban olduğum gibi kalıp kelime grubuna da benzerlik gösterdiğini söylemek mümkün. Genelde insanlar sevdiği kişilere karşı yine sevgi işareti olarak bu sözcük grubunun çok yaygın biçimde kullanır. 

 Gadasını Almak Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Bir kişinin suçunu ve günahını üstlenmek gadasını almak anlamı ile birlikte kullanılır. Diğer yandan üzüntü ve derdi paylaşmak olarak da kullanıldığını söylemek mümkün. Böylece karşılıklı olarak sevgi ifadesi ele alınır ve dile getirilir. Genelde daha çok eski dönem insanların kullandığı sözcük grupları arasında bulunur. Aynı zamanda köy ya da kasa gibi daha küçük yerel kesimlerde ele alındığını söylemek gerekir. 

Haberin Devamı

 Gadasını Almak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Gadasını aldığım kelime gruba bir kalıp sözcük grubu olarak değerlendirilir. TDK açısından ise ele alındığı vakit, derdi ve üzüntüyü paylaşmak olarak kullanılır. Daha doğrusu bir kişi ya da kişinin dertlerini ve üzüntülerini almak, onu bu dert ve üzüntülerden kurtarmak için de kullanılır. Genelde yakın kişiler için kullanılır ve içtenlik ve samimiyet üzerinden yine değerlendirilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!