‘Futbol Gelişim Projesi’ 500 bin çocuğa ulaştı

Güncelleme Tarihi:

‘Futbol Gelişim Projesi’ 500 bin çocuğa ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 14:48

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki iş birliğiyle 22 Eylül 2023 tarihinde hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi, şimdiden 500 bine yakın çocuğa erişti.

Haberin Devamı

Öğrencilere eğitici ve eğlenceli etkinlikler aracılığıyla sporu sevdirmek ve bir futbol kültürü oluşturulmak amacıyla, geçtiğimiz Eylül ayında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi için ilk etapta 100 bin öğrenciye erişim hedeflenmişti. İmza töreninin üzerinden 4 ay, faaliyete başlanmasının üzerinden ise daha 2 ay geçmesine rağmen 500 bine yakın çocuğa ulaşıldı. Buna göre hedef yükseltildi ve 2023-2024 eğitim öğretim dönemi boyunca toplam 1 milyon çocuğa ulaşılması planlanmaya başlandı.

‘Futbol Gelişim Projesi’ 500 bin çocuğa ulaştı
SENEYE 41 İLDE UYGULANACAK
Futbol Gelişim Projesi kapsamında; 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde 16 pilot il belirlendi. Proje ilk olarak 4-9 Kasım 2023 tarihleri arasında Sakarya’da uygulandı. Bugüne kadar Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, İzmir, İstanbul, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Rize illerinde uygulamalar yapıldı. Bu 16 ile yeni iller eklenerek, projenin dokunduğu öğrenci sayısının 1 milyona çıkarak rekor seviyeye ulaşması planlanıyor. Projenin 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 41 ile taşınması hedefleniyor.
‘Futbol Gelişim Projesi’ 500 bin çocuğa ulaştı
‘TFF GÖNÜLLÜ LİDERLİK BELGESİ’ VERİLİYOR
Eğitimlere; sınıf öğretmenleri, beden eğitimi öğretmenleri, Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) Antrenörleri ile birlikte üniversitelerin spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören futbol uzmanlık öğrencileri katıldı. Eğitimlere katılan sınıf öğretmenlerine “TFF Gönüllü Liderlik” belgesi veriliyor. Beden eğitimi öğretmenleri ise “Çocuk Futbolu” sertifikası alıyor.

Haberin Devamı

FIFA’DAN FUTBOL MALZEMELERİ
FIFA “Football for Schools” kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek futbol malzemeleri de okullara dağıtılacak. Bu kapsamda binlerce futbol topunun yanı sıra her okula yelek, işaret tabağı, kondisyon merdiveni ve portatif kale gibi malzemeler TFF tarafından temin edilerek belirlenen ilkokul ve ortaokullara gönderimi sağlanacak.

‘Futbol Gelişim Projesi’ 500 bin çocuğa ulaştı

Haberin Devamı

RAKAMLARLA FUTBOL GELİŞİM PROJESİ

Futbol Gelişim Projesi’ne ilişkin sayısal veriler şu şekilde:

- Proje kapsamına 316 ilkokul ve 324 ortaokul dahil edildi.

- Tamamı gönüllü 3 bine yakın sınıf öğretmeni, bine yakın beden eğitim öğretmeni, 200’e yakın EYS (Eğitim Yönetim Sistemi) antrenörüne hem teorik hem de saha eğitimi verildi

- Projeye 220 spor bilimleri fakültesi futbol uzmanlık öğrencisi gönüllü olarak katılım gösterdi.

- Şu ana kadar 200 bin civarında ilköğretim, 280 bin civarında ortaokul olmak üzere yarım milyona yaklaşan öğrenci Futbol Gelişim Projesiyle tanıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!