Full Stack Developer nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur?

Güncelleme Tarihi:

Full Stack Developer nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 15:48

Full Stack Developer, Web geliştiricisi demektir. Web geliştirici kullanıcının göremediği ön ve arka yüz (Front end – back and) teknolojileri konusunda tam donanımlı kişidir. Web geliştirici ön- arka yüz geliştirici ve vertabanı teknoloji programlama uzmanlığını da kazanmış olmalıdır. Full Stack Developer nedir? Ne iş yapar ve nasıl çalışır? Full Stack Developer neleri bilmeli ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Full Satck Developer, mobil ve Web konusunda ön- arka yüz yazılımları yapabilen, program geliştirici demektir. Full Stack Developer geniş kapsamlı bir meslektir. Full Stack Developer, back end ve front end gibi veritabanı yazılım programlama konularına da hakim olmalıdır.

 Full Stack Developer Nedir?

 Full Stack Developer, Web geliştirme uzmanı demektir. Mobil ve Web alanında tama donanımlı yazılım, ön ve arka yüz geliştirici programlama yapabilmelidir. Full Stack Developer, yazılım sürecinin tamamında bilgi ve teknik donanımlı meslek uzmanıdır. Hızla gelişen Web teknoloji uzmanlığı, Full Stack Developer ihtiyacına karşı yazılım hizmetleri çok geniş istihdam alanıdır. Ancak Web geliştirici olarak uzmanlık alanınızı belirlemeniz önemlidir.

 Back-end Development olarak, kullanıcıların göremediği alanlarla ilgilenebilir, Front-end Development olarak, görülerek etkileşim kurulabilen bölümlerle ilgilenebilir, Full- Stack Development olarak, Back end – front end Developer olabilirsiniz. Yani hem mobil hem Web geliştirici rolleri arasında seçim yapabilir ya da tek kişilik kadronuzu oluşturabilirsiniz. Seçim sizin, iş başvurularında ne kadar donanım o kadar açılan kapı demektir.

Haberin Devamı

 Ne İş Yapar ve Nasıl Olunur?

 Full Stack Developer, Web geliştirici yazılımlar yapar. Mobil- Web yazılımcı olarak çalışır ve ön-arka yüz geliştirici programlar geliştirebilir. Kullanıcının görerek etkileşimde bulunabileceği sistemler geliştirir. Bunun için HTML- CSS ile Java Script bilmek gerekmektedir. Kolay anlaşılabilecek örnek vermek gerekirse, insan vücudu en doğru kaynaktır. İnsan vücudunun iskeleti görevini, HTML olarak kabul edebiliriz.

 HTML(Hyper Text Markup Language)’ de Web sitesinin iskeletidir. İnsan vücudunda kaslar ve estetik yapı olarak da CSS sistemi örnek verilebilir. CSS(Cascading Styl Sheets) kas ve estetik dokuların vücuda estetik ve zarafet kattığı gibi siteye görsellik kazandırır. JavaScript sistemi ise, beyin görevi üstlenmektedir. Nasıl yönlendirmek gerektiği ve operasyonun yönetim şeklini belirleyen sistemdir. JS, Web sitesi üzerinde yapılabilecek tüm detayları yöneten oyun değiştirici ve geliştiricidir. JavaScript her geçen gün yenilik ve değişimler kazanarak kullanıcıya pek çok dilde hizmet sunmaktadır.

Haberin Devamı

 Full Stack Developer neleri Bilmeli?

 Web geliştirici olarak bilinen Full Stack Developer uzmanında aranan özellikler;

 Web araçlarını optimum kullanabilme becerisi ve bilgi donanımı bulunmalıdır. Web siteleri özelleştirebilmek için tasarım ve geliştiricilerle işbirliği yapabilmelidir. Yeniden kullanılabilir kod oluşturma yetisine sahip olmalıdır. Geniş kitlelere hitap edebilecek yenilikçi çözümler üretebilecek yaratıcı ve donanımlı ekip çalışması yapabilmelidir. Web sitelerinin hassasiyetini bilerek tüm cihazlara entegre olabildiğinden emin olmalıdır. Web sitesi sayfalarında biçimlendirme dillerini kullanabilmesi Full end Developer uzmanından beklenmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!