Fıskiye Nasıl Yazılır? Fıskiye Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Fıskiye Nasıl Yazılır Fıskiye Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 12:26

Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması demek baskın bir cümle yapısı elde etmek demektir. Özellikle yoğun bir şekilde kullanılan kelimelerin nasıl yazıldığını bilmek bir adım önde olmaktır. Fıskiye kelimesi sık sık karşılaşılan kelime türlerinden biridir. Fıskiye kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazılışı nasıldır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Fıskiye kelimesi yaygın bir kullanım alanına sahip olmakla beraber aynı zamanda yazılışında hata oranı yüksek olan bir kelime türüdür. Fıskiye kelimesinin en doğru yazım biçimi fıskiye şeklindedir. Bu yazım biçiminin dışında kalan biçimler yanlış kullanım olarak değerlendirilmektedir. 

 Fıskiye Nasıl Yazılır? 

 Fıskiye kelimesinin doğru yazılış biçimi fıskiye şeklinde olmalıdır. Bu kelime genellikle fiskiye ya da fışkiye şeklinde yanlış yazılmaktadır. Fakat doğru olanı fıskiye olarak ifade edilmektedir. Fıskiye kelimesi sık kullanılan bir kelimedir. Bu yüzden nasıl yazıldığı da önemlidir. 

 Fıskiye Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Türk Dil Kurumu'na göre fıskiye kelimesinin doğru yazım biçimi fıskiye şeklindedir. Bu kelime en çok hatalı yazılan kelimelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu yüzden doğru bir şekilde yazılması büyük önem taşıyor. TDK'ye göre fıskiye kelimesinin doğru yazılışı fıskiye şeklindedir. Bu biçim dışındaki kullanımları yanlış kullanımdır. Ayrıca fıskiye tek hat üzerinden gelen suyu çevreye dağıtmak için kullanılan bir alet anlamına gelmektedir. Bununla beraber havuzlardaki suyu yukarıya doğru çeşitli biçimlerde fışkırtan alet demektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!