Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2020 02:56

Geçmişten günümüze öğretmenlik en çok ilgi gören mesleklerin başında geliyor. Özellikle de fen bilgisi öğretmenliği tercih ediliyor. Fen bilgisi öğretmenliği bölümü nedir? Tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Fen bilgisi öğretmenliği bölümü, bu alanda öğretmenler yetiştirir. Fen bilgisi bölümünden mezun olan kişiler eğitim sektöründe görev alırlar.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Fen bilgisi öğretmenliği bölümü genellikle bu sektörde çalışacak fen bilgisi öğretmenleri yetiştirir. Fen bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler eğitim fakültelerinde ve kurslarda görev yapabilirler. Bu konuda öğretmenlerin sorumluluk sahibi ve disiplinli olmaları gerekir.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Nedir?

 Fen bilgisi öğretmenliği kendi alanında müfredatta konular doğrultusunda eğitim verilmesidir. Bu noktada ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere fizik, kimya ve biyoloji bilimleri ile ilgili temel bilgiler öğretilir. Bunun yanı sıra fen bilgisi öğretmenliği mezunları özel okullarda, devlet okullarında ve eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Haberin Devamı

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünün Amacı Nedir?

 Fen bilgisi öğretmenliği bölümünün amacı eğitim sektörüne bilgili ve donanımlı fen bilgisi öğretmenleri yetiştirmektir. Fen bilgisi öğretmenleri öğrencilerin yaş düzeyi ve okulun müfredatına uygun olarak hazırlanan plan çerçevesinde eğitim verilir. Bu konuda da fen bilgisi öğretmenleri de doğru öğretme tekniklerini uygularlar.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Mezunu Ne İş Yapar?

 Fen bilgisi öğretmenliği mezunu olan kişiler kendi alanlarında eğitim fakültelerinde görev alabilirler. Aynı zamanda fen bilgisi öğretmenleri akademik kariyer de yapabilirler. Fen bilgisi öğretmenliği mezunları "Fen Bilgisi Öğretmenliği" unvanı alarak kendi alanlarında rahat bir şekilde çalışabilirler.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Kaç Yıllıktır?

 Fen bilgisi öğretmenliği bölümü eğitim fakültelerine bağlıdır. Aynı zamanda fen bilgisi öğretmenliği bölümünde dört yıllık eğitim verilir. Dört yıllık eğitimin ardından fen bilgisi öğretmenliği bölümü mezunları stajlarını tamamlarlar. Bu stajın ardından kendi alanlarında rahat bir şekilde iş bulabilirler.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Fen bilgisi öğretmenliği bölümünde okuyan kişilerin sorumluluk sahibi ve disiplinli bir yapıları olması gerekir. Bu bölümde okumak isteyenlerin fizik, biyoloji ve kimya derslerine ilgi göstermeleri gerekir. Bu bilimlere karşı ilgisi olan fen bilgisi öğretmenliği öğrencilerinin öğrenme isteklerinin de olması gerekir.

Haberin Devamı

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretimi İngilizce midir?

 Türkiye genelinde üniversitelerin fen bilgisi öğretmenliği öğretim dili İngilizce olabildiği gibi bazı üniversitelerde de Türkçedir. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinde fen bilgisi öğretmenliği öğretim dili İngilizce olarak bilinir. Diğer üniversitelerin fen bilgisi öğretmenliği bölümü öğretim dili Türkçe olarak belirlenir.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Günümüzde fen bilgisi öğretmenliği bölümü sayısal puan türü ile öğrenci almaktadır. O nedenle üniversitelerin eğitim fakültelerinde yer alan fen bilgisi öğretmenliği bölümü sayısal puan türünde yüksek puan alan öğrencileri almaktadır.

Haberin Devamı

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Fen bilgisi öğretmenliği bölümünde öğrencilere genel kimya, genel fizik, genel biyoloji ve gelişim psikolojisi gibi dersler verilmektedir. Aynı zamanda fen bilgisi öğretmenliği okuyan kişiler bilim tarihi ve felsefesi, kimyacılar için matematik ve ölçme ve değerlendirme gibi dersleri almaktalar.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünün iş imkanları oldukça geniştir. Eğitim fakültelerine bağlı olan fen bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olanlar meslek hayatları boyunca eğitim kurumlarında rahat bir şekilde çalışabilir.

 Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

Haberin Devamı

 Fen bilgisi öğretmenleri devlet kurumlarında ve özel okullarda çalışabilirler. Aynı zamanda fen bilgisi öğretmenleri devlet kurumlarında çalışabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girerek buradan da yeterli puanı almalılar. Yeterli puan alındıktan sonra devlet okullarına fen bilgisi öğretmeni olarak atanabilirler.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Çalışma Alanları Nelerdir?

 Fen bilgisi öğretmenliği bölümü mezunlarının çalışma alanları da oldukça geniştir. Fen bilgisi öğretmenleri özel okullarda ve devlet okullarında rahat bir şekilde çalışabilirler. Aynı zamanda çeşitli eğitim kurumlarında fen bilgisi öğretmenleri çalışırlar.

 Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Haberin Devamı

 Türkiye genelinde pek çok üniversitede fen bilgisi öğretmenliği bölümü bulunmaktadır. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Ege Üniversitesinde fen bilgisi öğretmenliği bölümü bulunmaktadır. Fen bilgisi öğretmenliği okumak isteyen kişiler Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi'ne eğitim alabilirler.

BAKMADAN GEÇME!