Fatih Projesi tabletlerine sigorta

Güncelleme Tarihi:

Fatih Projesi tabletlerine sigorta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 10:08

Teknolojik cihazlara Mapfre Genel Sigorta ile güvence sunan Teknokask’ın Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, “Tablet PC’si bozulan, çalınan, kırılan çocuklar müfredatın gerisinde kalacak. On binlerce öğrenci olduğu düşünülürse bu tür durumlar tahmin edilenden daha fazla karşımıza çıkacak. O yüzden güvence hizmetini, projenin zorunluluklarından biri olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gülgeç, Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı Fatih Projesi’yle milyonlarca öğrencinin toplamda 8 milyar dolar değerinde tablet PC’ler ile tanışacağını, elektronik sektörünün ise tabletlerin kırılma ve kaybolması gibi durumlarda nasıl çözüm üretileceğini konuştuğunu aktardı.

Gülgeç, Fatih Projesi kapsamında verilen tablet PC’lerin hasar, çalınma, kayıp gibi durumlar karşısında öğrencilerin zor durumda kalacağını, buna karşın şimdiden önlem alınması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir hayalin gerçekleşmesi olarak nitelendirdiği Fatih Projesi’nin, binlerce öğrenci için ulaşılamaz olanı gerçekleştireceğini belirten Gülgeç, “Tüm müfredatın entegre edileceği online eğitim sistemi öğrencilerin ufkunu açacak ve Türkiye’nin geleceği için donanımlı nesiller yetişmesini sağlayacak ancak yüz binlerce tablet PC’nin bu tür cihazlarla ilk defa tanışacak olan çocuklara dağıtılacak olması bazı soruları da beraberinde getiriyor. Çocuk düşe kalka öğrenir, peki ya tabletle düşerse ne olur? İnanıyoruz ki buna da bir önlem alınacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projenin başlamasıyla tablet PC’lerine kavuşan ve kavuşacak öğrencilerin oldukça heyecanlı olduklarını dile getiren Gülgeç, “En enerjik çağında olan öğrencilerin bu cihazları kullanımında düşme, kırılma gibi oldukça masraflı sonuçlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda istenmeyen çalınma gibi durumların da görülmesi muhtemel. Kırılan, bozulan, çalınan cihazlar olduğunda ise en önemli problem hemen göze çarpıyor, öğrencinin müfredattan geri kalması. Bu mağduriyetin giderilmesi ise en az Fatih Projesi kadar büyük başka bir operasyonun kırılma, sıvı teması, çalınma gibi durumlar için bir güvencenin gerekliliğini ortaya çıkarıyor” değerlendirmesini yaptı.

Büyük çaplı bir operasyon gerektiriyor

Elektronik ürünlerde garanti dışında kasko hizmetinin modern zamanın vazgeçilmez bir gerekliliği olduğunu belirten Gülgeç, 8 milyar dolar harcamaya yol açması beklenen tabletler için kaskonun çok yerinde bir karar olacağını aktardı. Gülgeç, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

“Bu kadar büyük ve önemli bir projede, projenin devamlılığı için bu tablet PC’leri çocukların kullanacağı unutulmamalı. Tablet PC’si bozulan, çalınan, kırılan çocuklar müfredatın gerisinde kalacak ve on binlerce öğrenci olduğu düşünülürse bu tür durumlar tahmin edilenden daha fazla karşımıza çıkacak. Bu nedenle hem ailelerin hem de çocukların mağdur olmaması için güvence hizmetini, projenin zorunluluklarından biri olarak görüyoruz.”
Teknokask hizmet paketi ile bugüne kadar binlerce cihazı güvence altına alıp hizmet verdiklerini ve birçok mağduriyeti giderdiklerini anlatan Gülgeç, böyle bir projede yer almalarının kendilerine gurur vereceğini söyledi.
Teknokask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, gerekli ortamın ve şartların oluşması halinde Fatih Projesi kapsamında dağıtılacak tablet PC’ler için hizmet paketleri dahilinde teklif verebileceklerini ve süreci gerek markalar nezdinde gerekse Bakanlığın açıklamaları dahilinde takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!