Evde eğitim dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Evde eğitim dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 12:18

İzmir’de Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak verdiği Buca Gençlik Eğitim Merkezi’nin (BUGEM) YGS ve LYS üniversiteye hazırlık kurslarının açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, öğrencilerle yaptı.

Haberin Devamı

BUGEM’in 2014-2015 eğitim yılı, Buca Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen açılış ile başladı. BUGEM’in geçen senelerdeki kurslarında ders alarak Anadolu Liselerini kazanan ve bu yıl da üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim alan Kübra Akgül, Adile Beytorun ve Damla Gün de açılışta yaptıkları konuşmada Başkan Piriştina’ya teşekkür etti. Adile Beytorun, 2010-2011 yılları arsında BUGEM’in SBS kurslarında ders aldığını ve bu sayede Anadolu Lisesi’nde okuduğunu söyledi. Damla Gün de, 7 ve 8’inci sınıfa giderken SBS kurslarına katıldığını ve BUGEM sayesinde İzmir Atatürk Sağlık ve Meslek Lisesi hemşirelik bölümünü kazandığını söyledi. Gün "O zamanlar üniversite kursları yoktu. Aradan 4 yıl geçti ve şimdi SBS’ye hazırlandığım yerde üniversiteye hazırlanıyorum. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kübra Akgül de "Bu sınavlar bizim için çok önemli çünkü geleceğimizi bu sınavlar belirleyecek. O yüzden sene başında Başkanımız Levent Piriştina’nın yanına giderek BUGEM’in devam etmesini istediğimizi söyledim. Herkes başkanımızdan imar değişikliği, iş gibi konularda bir şeyler istiyordu. Fakat ben kendim için değil, tüm gençler için istekte bulundum. Başkanımız da sağ olsun eğitime verdiği önemi gösterdi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!