Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin kuruluşu meclise taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin kuruluşu meclise taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 11:23

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesinin kuruluş aşamasında sona gelindiğini belirtti. Avcı, "Önümüzdeki dönemde yapacağımız ilk işlerden bir tanesi de 'Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesinin' kuruluş yasasını meclise sevk etmek olacak" dedi.

Haberin Devamı

Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığının Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Eskişehir'e yaptıkları çalışmaları anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Eskişehir mitinde verdiği sözleri anımsatan Avcı, gerçekleşen vaatlerden birinin Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi olduğunu söyledi. Bu çerçevede birçok proje ve etkinliğin hayata geçirildiğini belirten Avcı, Eskişehir'e kalıcı eserler bırakma konusuna ağırlık verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Sazova'da yeni bir stat yapılması halinde mevcut stat yerinin ne yapılacağı konusu uzun süredir Eskişehir'de tartışılıyordu. Bu meydanın Eskişehir halkının beklentileri dışında hiçbir şekilde kullanılmayacağını, Eskişehir halkının nefes alacağı bir şehir meydanı olarak düzenleneceğini müteaddit defalar söyledik. İnşallah 2016 yılında mevcut stadın yerinde, görkemli, muhteşem iftar programları yapabileceğimiz, Türk Dünyası Şehir Meydanımız olacak. İnşallah orada da sağlık içinde afiyet içinde pek çok güzel etkinlikte, hayırlı işlerde buluşmak üzere, hayırlı olsun diyorum."

Haberin Devamı

İhtisas üniversitesi

Başbakan Erdoğan'ın bir diğer vaadinin de Eskişehir'e üçüncü üniversite kurulması olduğuna dikkati çeken Avcı, "Biz bu üniversitenin temellerinin gerçekten sağlam atılması, adına yakışır bir yüksek teknoloji üniversitesi olması, uluslararası bir üniversite olması ve yasal zorunluluk gereği, almak zorunda olduğu az sayıdaki lisans öğrencisinden çok lisansüstü ve doktora eğitimine ağırlık veren, bir ihtisas üniversitesi olmasını planlıyorduk" diye konuştu. Bu konuda çalışmaların, son aşamaya geldiğini açıklayan Avcı, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki dönemde yapacağımız ilk işlerden bir tanesi de Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nin kuruluş yasasının meclise sevk etmek olacak. Sayın Başbakanın da sık sık vurguladığı üzere yapamayacağımız şeylerin sözünü vermemeye, sözünü verdiğimiz şeyleri de yapmaya gayret ediyoruz."
Eskişehir'de yeni birçok eğitim kurumununda temellerini önümüzdeki aylarda atacaklarını dile getiren Avcı, Eskişehir Vilayet Fidanlığı'nında güzel bir park haline getirileceğini aktararak, parti teşkilatına yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!