Eski mezunlara ‘Kristal Martı’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Eski mezunlara ‘Kristal Martı’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 17:03

Bu yıl 18’inci kez verilen ‘Kristal Martı ödülleri’ sahiplerini buldu. Kadıköy Maarif camiasının önerileriyle KALİD Kristal Martı Komitesi tarafından belirlenen ve alanlarında başarılara imza atmış dört mezuna Kadıköy Anadolu Lisesi Geleneksel Talaş Böreği Günü’nde ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, KALİD Kadıköy Maarif Camiası’nın önerisi ve Kristal Martı Komitesi kararıyla 18’inci Kristal Martı ödüllerini dağıttı. Son yıllarda kendi alanlarında belli başarılara imza atarak bu ödüle layık görülen Bülent Ortaçgil’68, Dr. Ateş Barut’91, Tuba İlze’93 ve Belgin Yücelen’87 Kristal Martı ödüllerini okulun bahçesinde düzenlenen Talaş Böreği gününde aldı.

Müziğe başladığı günden bu güne nerede ise 50 yıldır sadece müzisyen, şarkı sözü yazarı ve aranjör olarak değil bir ozan olarak döneminin ruhunu müziğine yansıtan yansıtan ve halen yılda en az 50 konsere çıkan, ülkemizde 3 neslin aklına ve zevkine hitap eden Bülent Ortaçgil müzik alanındaki başarıları ile bu ödüle layık görüldü.

Dr. Ateş Barut veteriner ortopedi, travmatoloji, nöroloji, nöroşirurji ve yumuşak doku cerrahisi alanlarında yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde gerçekleştirdiği sunumlar, Türkiye Veteriner Cerrahi Kongresi’nde tiroid tümörleri cerrahisi konulu çalışmasıyla Kristal Martı almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Belgin Yücelen, Türk Amerikan Cemiyeti’nin 2018 İlkbahar Moons and Stars Projesi (MASP) Ödülünü 2017’den beri Amerika’nın çeşitli eyaletlerindeki müze ve sanat galerilerinde sergilenen Geçmişten Kıyafetler (Clothes from the Past) çalışmasıyla alarak bu ödülü kazanmayı hak ederken, diğer aday Tuba İzlen de, kadın istihdamı ve girişimciliği konularında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Bizbizze Derneği’nin kurucu üyesi olarak Mayıs 2018’de ilk ‘Kadınsan yaparsın Şenliği’ni düzenleyerek ürün ve hizmetlerini sergilemek isteyen kadınları bir araya getirdiği çalışmaları ile Kristal Martı ödülünü aldı.

BAKMADAN GEÇME!