Erenköy Kız Lisesi’nden ‘Osmanlı açılımı’

Güncelleme Tarihi:

Erenköy Kız Lisesi’nden ‘Osmanlı açılımı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 17:53

İstanbul Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin yeni müdürü Saadet Berna Ocakcıoğlu’nun, okul duvarlarına Atatürk tablolarının yanına Osmanlı padişahlarının tablolarını koydurdu. Ayrıca duvarlarda 15-20 kadar önce, o zamanın öğrencileri tarafından resim dersi kapsamında yapılan balerin resimlerinin üstü boya ile kapatıldı. Veliler ve öğrenciler duruma tepki gösterirken, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Art niyetli bir çalışma değil. Balerin resimleri sanatsal bir çalışma olmadığı ve eski durduğu için üstü kapatılmış” dedi.

Haberin Devamı

Erenköy Kız Lisesi’nden ‘Osmanlı açılımı’

İstanbul’daki tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi’ne 2014 Aralık ayında göreve başlayan Saadet Berna Ocakcıoğlu, yarıyıl tatilinde bina içinde önemli değişikliklere imza attı. Okulda tadilat başlatan yeni müdür, okul duvarlarındaki balerin resimlerinin üstünü boyattı ve Atatürk tablolarının yanına Osmanlı padişahlarının tablolarını da ekledi. Öğrenci ve veliler duruma tepki gösterirken, öğretmenler de balerin resimlerinin boyanmasını emeğe saygısızlık olarak değerlendirdiklerini okul müdürüne bildirdi.

Erenköy Kız Lisesi’nden ‘Osmanlı açılımı’

Saadet Berna Ocakcıoğlu, Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nde 2014 Aralık ayında göreve başladı. Öğrenciler 23 Ocak’ta karne alarak yarıyıl tatiline çıktı. İki haftalık tatilin ardından okula dönen öğrenciler bina içinde önemli değişikliklerle karşılaştılar. Atatürk tablolarının yerinde olmadığını ve daha önceki yıllarda öğrencilerin resim dersi kapsamında duvarlara yaptığı balerin resimlerinin de üstünün kapatıldığını gördü. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Erenköy Kız Lisesi’nden ‘Osmanlı açılımı’

Okul yetkililerinden edinilen bilgiye göre Atatürk tabloları 12 Şubat Perşembe günü yerine takıldı. Ancak Atatürk tablolarının yanına birkaç Osmanlı padişahının tablosu da eklendi. 1911 yılında kurulan Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin duvarlarında şimdiye kadar hiç Osmanlı padişahı tablosu görülmediğini vurgulayan yetkililer şu bilgileri verdi:
“Erenköy Kız Anadolu Lisesi’ne 2014 Aralık ayında görevlendirilen Saadet Berna Ocakcıoğlu, yarıyıl tatilinde bazı tadilat çalışmaları başlattı. Duvarlar boyanırken Atatürk tabloları kaldırıldı. Ancak boya çalışmasının ardından 12 Şubat Perşembe günü Atatürk tabloları tekrar yerine takıldı. Fakat birkaç Osmanlı padişahının tablosu da yanına eklendi. Şimdiye kadar hiçbir Osmanlı padişahının tablosu okulumuzda görülmediği için veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. En çok tepki çeken şey ise okul duvarlarındaki balerin resimlerinin boya ile kapatılması oldu. Çünkü yaklaşık 15-20 yıl önce öğrenciler okul duvarlarına, resim dersi kapsamında balerin resimleri yapmışlar. Önceki müdürler bunu korumuş ama şimdiki müdür üstünü boyatmayı tercih etmiş. Öğretmenler de geçen pazartesi günü yapılan toplantıda bunun emeğe saygısızlık olduğunu, yapılan şeyin şık olmadığını söyleyerek tepki gösterdiler. Saadet hanım da bu görüşe katıldı ancak yasa dışı bir uygulama olmadığını söyledi.”

Haberin Devamı

Erenköy Kız Lisesi’nden ‘Osmanlı açılımı’
Art niyetli bir durum yok
Muammer Yıldız (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü):
Berna hanım okula yeni atandı. Okul binasını yenilemek içni çalışma yaptırmış. Koridorlar hakikaten kullanılamaz durumda. Orada boya badana işlemleri yaptırmış, temizlik işlemlerini tamamlatmış. Duvarlardaki Atatürk tabloları da temizlenerek aynı yerlerine takılmış. Bu arada okullarda biliyorsunuz Türk büyüklerinin resimleri olabiliyor, bu kapsamda da Osmanlı padişahlarından birkaçının fotoğrafları koridorda boş olan duvarlara konulmuş. Balerin resimlerinin üstünün boyanmasında da bir art niyet yok. Okul müdürü bana, resimler bir sanat galerisi görüntüsü vermediği, köhne durduğu ve çocukları özendirecek tarzda bir çalışma olmadığı için üstünü boyattığını söyledi. Yani “Orada balerin resimleri var, üzerini kapatılım” tavrı değil yani.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!