Engelli vergi indirimi sorgulama nasıl yapılır? Vergi indirimi sonucu nereden öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Engelli vergi indirimi sorgulama nasıl yapılır Vergi indirimi sonucu nereden öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 19:52

Engelli vergi indirimi sorgulaması, e- devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Engellilik indirimi ile çalışma gücü kayıp oranı asgari yüzde 40 ve üzerinde olan kişilerin ücret ya da kazançlarına, girecekleri derecelere göre farklı şekillerde belirlenen miktarda vergi indirimi uygulanıyor. Engelli vergi indirimi sorgulama nasıl yapılır sizler için merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Engelli vergi indirimden yararlanılması için de Merkez Sağlık Kurulu tarafından verilmiş olan raporla engelliliğin karara bağlanması gerekiyor.

 Engelli Vergi İndirimi Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Türkiye’de engelli vatandaşlar için sıkça uygulanan bazı pozitif ayrımlar vardır. Bunlardan birisi de vergi indirimidir. Engelli vatandaşların, içinde bulundukları zor koşulların hafifletilmesi için katkı sağlamak ve engelli olmayan kişiler ile arasındaki rekabet eşitsizliğini önlemek için ülkemizde bazı pozitif ayrımcılık uygulanır.

 Bu ayrımlardan birisi de vergi indirimi olarak bilinir. Engelli vergi indirimi konusunda da vergi indirim başvuru sonuçlarının nasıl sorgulanacağı pek çok kişi tarafından sıkça araştırılıyor. Engelli kişiler, vergi indirimi başvurusunu internetten gerçekleştirebilecekleri gibi yaptıkları başvurucu sonucunu da yine internetten kolayca öğrenebilirler.

Haberin Devamı

 Engelli vatandaşların vergi indirimi ile ilgili işlemlerini Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı’na ait olan resmi internet sitesinde bulunan Engellilik Vergi İndirimi Başvuru Sorgulama Ekranı aracılığı ile gerçekleştirilebilir.

 Bunun için öncelikle "http://www.bmvdb.gov.tr/engelliindirimi/" linkine tıklamanız gerekir. Daha sonra da çıkan sorgulama sayfasında “sorgulama için TC kimlik numarası giriniz” kısmına sizden istenen bilgileri girmeniz gerekir. Sorgula butonuna da basarak istediğiniz bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 Vergi İndirimi Sonucu Nereden Öğrenilir?

 Engelli mükellefler için vergi indirimine ile ilgili link kullanıma açılmıştır. Aynı zamanda; başvuru durumu sorgulama butonu 11.09.2020 tarihinden beri güncellenerek daha da aktif bir hale getirilmiştir. Bunun için öncelikle "http://www.bmvdb.gov.tr/engelliindirimi/" internet adresine giriş yaparak engelli vergi indirimi sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 İnteraktif Vergi Dairesinden başvuru yapmak için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekildedir: www.gib.gov.tr ya da www.bmvdb.gov.tr sayfalarından interaktif vergi dairesinin linkine tıklamanız gerekir. Aynı zamanda doğrudan "https://ivd.gib.gov.tr" linke tıklayarak da sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Açılan sayfadan da e-devlet şifresi ya da interaktif vergi dairesi şifresi ile giriş yapıldığı zaman ekranda çıkan menüden;

 Sırasıyla; "İşlem Başlat, Vergi İşlemleri ve Engelli Vergi İndirimi Dilekçesi" ekranlarını izleyerek başvuru yapılabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!