Engelli öğrencilerin eğitimine destek

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrencilerin eğitimine destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 16:39

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ortopedik engelli öğrencilerin eğitimine destek amaçlı tekerlekli sandalye dağıtımı yaptı.

Haberin Devamı

YARDIM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Bir yavrumuz ortopedik engelli diye niçin diğer arkadaşlarından tecrit edilsin. Ortopedik engelli çocuklarımızın normal okullara devam etmesini sağlamak bizim boynumuzun borcu olmalıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, Doğan Çağlar Ortopedi Engelliler Meslek Lisesinde “Tekerlekli Sandalye Temini ve Dağıtım Töreni” düzenlendi.
Törende konuşan Çelik, uzun yıllardır beklenen özürlüler yasasının iktidarları döneminde çıkmasıyla devlet bütçesine ekstra yük bindiğini, ancak bunu gerekli ve insani bir yük olarak gördüklerini ifade etti. Çelik, “Özürlü gençlerimize hoş helal olsun” dedi.

58 ve 59. hükümetler döneminde özel eğitim alan çocukların sayısında yüzde 117'lik bir artış olduğunu bildiren Çelik, şöyle konuştu:
“Özel eğitime devam eden çocuklarımızın sayısında bir patlama olmuştur. Temel sebep şudur, özürlü öğrencilerimizi evlerinden alıp okullara taşıyoruz. Eğer okullara gelemeyecek durumdaysa evinde eğitim yapıyoruz. Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorsa ailesine ayda 404 YTL parasal katkıda bulunuyoruz. Böyle olunca maddi engeller ortadan kaldırılmış oluyor. Fakirlik, fukaralık mazereti öne sürülerek engelli yavrularımızı okul dışında bırakmak gibi kimsenin bir lüksü olamaz.”
Hedeflerinin eğitim çağında olan bütün engelli çocukları okula taşımak, okullu yapmak olduğunu söyleyen Çelik, eğitim çağındaki özürlü gençlerin sayısının yaklaşık 300 bin olmasına karşın bunun üstesinden geleceklerini kaydetti.
Okul mimarisinde “devrim” niteliğinde değişiklikler yaptıklarını ifade eden Çelik, bütün okulların ortopedik engelli öğrenciler için rampaları, tuvaletleri ve asansörleri olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Çelik, “Bir yavrumuz ortopedik engelli diye niçin diğer arkadaşlarından tecrit edilsin. Ortopedik engelli çocuklarımızın normal okullara devam etmesini sağlamak bizim boynumuzun borcu olmalıdır” dedi.

MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yardımcısı Sacit Günbey de törende birer konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Dilek Özdemir, Lokman Ataseven, Metin Yücel, Fethi Yusuf Gencer ve Cevdet Uzun isimli ortopedik engelli ilköğretim öğrencilerine, Bakan Çelik tarafından tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı.
Çelik, öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.
Bakan Çelik, tören öncesinde bir gazetecinin “Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün Bilkent Üniversitesindeki mezuniyet töreniyle ilgili YÖK'ün soruşturma başlattığına” yönelik sorusuna, “Biz önemli işlerle uğraşıyoruz” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!