En bilimsel şenlik

Güncelleme Tarihi:

En bilimsel şenlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 07:00

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversiteler iş birliği ile düzenen “İzmir Bilim Şenliği – “Gece Gündüz Bilim” etkinlikleri dün başladı. 1 Ekim’e kadar açık olacak şenlikte 415 etkinlik ve 50’den fazla atölye yapılacak. Şenliğin ilk gününde çocuklar astronot kıyafeti giyip uzay deneyimi yaşadılar.

Haberin Devamı

İzmir’de tarihi Alsancak Garı’nda düzenlenen Gece Gündüz Bilim Şenliği 1 Ekim’e kadar sürecek. Şenlikte; otonom kara araçları, sanal gerçeklik, İHA, drone teknolojisi, arttırılmış gerçeklik, 3D yazıcı algoritma ve kodlama, yeşil enerji, fen ve matematik, Ardunio ve kodlama, astronomi ve uzay bilimleri etkinliklerinin yanı sıra STEM, geleneksel sanatlar, drama, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve tarım gibi birçok alanda atölye faaliyetleri bulunuyor.

En bilimsel şenlik

Şenlik kapsamında uzay ve astronotlarla ilgili özel bir bölüm de bulunuyor. Sadece çocuklar için değil 7’den 70’e herkes için farklı bilim etkinlikleri bulunan şenlikte öğrenciler astronot kıyafeti giyerek uzay deneyimi yaşayabiliyor. Ayrıca planetaryum ile uzay gözlemi yapabiliyor. Astronomi gecesinde ebveynleriyle birlikte şenliğe katılan çocuklar gece gökyüzünde gözlem yapabilecek. Bunların dışında astronot tiyatrosu, modern roket uçurma atölyesi ve Ege Üniversitesi Astronomi Topluluğu tarafından kurulan kocaman teleskop ile uzayı keşfedecekler.
Uzay keşfi atölyelerinin dışında şenlikte yer alan liselerin açtığı standlarda öğrenciler yer çekimini, yüzey derinliğini, ilk yardımla ilgili temel bilgileri, kodlamayı, indigo sanatı, tohum topu yapımını da deneyimleyecekler.
En bilimsel şenlik
GELECEĞİ KUŞANAN NESLİN YETİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Dün başlayan şenliğin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli eğitim Müdürü Mücahit Yentür şunları söyledi:
“Bilim insanlarının en büyük özelliği hedefleri doğrultusunda bıkmadan usanmadan kendilerini bilime adamış olmalarıdır. Bu sebeple bu topraklarda yetişen Farabi’ler Ali Kuşçu’ların Aziz Sancar’ların açtığı yolda atasına layık, geleceği kuşanan güzel bir neslin yetişmesi için öğretmenlerimizle canla başla çalışıyoruz. Bu şenlik için emek veren öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!